Rektor på flickornas skola: “En väldig chock”

Sveriges Nyheter: Fallet med den döda familjen — två vuxna och två barn — i Bjärred utanför Lund utreds som ett misstänkt mord.

Skolan där ett av de döda syskonen gick kommer att ha stödpersoner på plats för både barn och vuxna med anledning av händelsen.

Rektorn på skolan uppger för Dagens Nyheter att det inte fanns några varningssignaler eller känd problematik kring familjen.

– Det är klart att det frågar man sig själv, men vi har inte sett några sådana signaler. För oss kommer det som en väldig chock, säger skolans rektor till Dagens Nyheter.

Under en presskonferens på Lomma kommun bekräftas att de två barnen är två flickor som gick i skolor i kommunen.

– Det är en fruktansvärt tråkig och tragisk händelse, säger Martin Persson, förvaltningschef för utbildning, kost, kultur och fritid vid en presskonferensen.

Skolorna har fått förstärkta resurser i form av bland annat kuratorer för att kunna stödja elever och personal.

– Det är även upprättat minnesrum och flaggorna vajar på halv stång, säger Svenjohan Davidsson, verksamhetschef för grundskolan.

Polisen blev inkopplad på ärendet efter att personer slagit larm om att deras kollega inte kommit till sin arbetsplats på tisdagsmorgonen. I villan i centrala Bjärred hittades fyra döda personer — två vuxna och två barn. Polisen kunde snabbt konstatera att den misstänkte gärningspersonen fanns i villan, uppger Ewa-Gun Westford, presstalesperson vid Skånepolisen.

– Vi letar inte efter någon gärningsman utifrån. Men vi hanterar det ändå som en mordutredning till dess att vi har allt klart för oss, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson vid Skånepolisen, till TT.

– Vi jobbar ju efter en tes, men vi måste ju kunna belägga den och få en sammantagen bild om vad det faktiskt är som har hänt i huset, säger Westford vidare.

TT: Vad är tesen?

– Jag vill inte säga något nu. Vi försöker visa en stor omsorg om de anhöriga som så småningom ska börja sitt sorgearbete och då måste man gå varsamt fram.

Läs mer

Aftonbladet


Följ oss på Facebook och håll dig uppkopplad!

Facebook kommentarer

Klicka här för att återgå till huvudsidan

Dela detta:

Du kanske gillar även...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.