Fler fall av människohandel upptäcks

migrationsverket

migrationsverket

Sveriges Nyheter: Fler fall av misstänkt människohandel än tidigare upptäcks av Migrationsverket. I närmare hälften av fallen handlar det om människohandel för sexuella ändamål, enligt intern statistik från myndigheten som Sveriges Radios Kaliber tagit del av.

Nästan 400 offer för människohandel har identifierats av Migrationsverket i år, och i drygt 170 av fallen handlar om människohandel för sexuella ändamål. För tre år sedan var motsvarande siffra runt 100, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

– Där ser man att det här håller i sig. Det här innebär att slutsiffran för 2017 hamnar en bra bit över 400. Tyvärr ser vi också att antalet minderåriga ökar, säger Kajsa Törnqvist Netz, Migrationsverkets samordnare i arbetet mot människohandel.

Migrationsverket har utbildat fler handläggare i att identifiera offer för människohandel, vilket kan förklara den högre siffran.

Människohandel upptäcks i hela landet.

– Det är många gånger de mindre kommunerna som man skjutsar kvinnorna till, säger Kajsa Törnqvist Netz.

Läs mer

Aftonbladet


Följ oss på Facebook och håll dig uppkopplad!

Facebook kommentarer

Klicka här för att återgå till huvudsidan

Dela detta:

Du kanske gillar även...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.