Ikeas julklapp till sina anställda: Får dela på en miljard

Sveriges Nyheter: För att tacka sina medarbetare för deras lojalitet kommer möbeljätten att skicka ut en julbonus på flera tusenlappar.

I år delas en miljard ut till medarbetarna globalt.

– Våra medarbetare är otroligt viktiga för oss. Tack är ett sätt att tacka våra medarbetare för deras lojalitet och det känns roligt att vi har möjlighet att dela med oss på detta sätt, säger Karin Bergman, HR-chef för Ikea-koncernen i Sverige, i pressmeddelandet.

Ikea har gjort sig kända för att dela ut generösa bonusar till sina anställda i juletider.

Förra året utbetalade en miljard kronor, något som motsvarar en julbonus på 14 700 kronor per anställd medarbetare.

Denna jul är inget undantag, återigen kommer Ingvar Kamprads imperium att ge tusenlappar åt sina anställda. Detta är en del i Ikeas lojalitetsprogram ”Tack!”, som instiftades 2013 för att främja och belöna medarbetarnas insatser.
13 000 till varje medarbetare

Årets utbetalning inom Ikea-koncernen i Sverige delas ut till varje medarbetare som kvalificerats. De som arbetat heltid inom koncernen får samma summa – oavsett enhet, position och lönenivå. I Sverige handlar det om cirka 13 000 kronor per anställd – något mindre än förra årets 14 700 kronor.

Deltidsmedarbetare får en summa som står i relation till antal arbetade timmar. För att vara kvalificerad ska man ha arbetat fem år eller fler.

Sedan 2013 har man avsatt fem miljarder kronor till lojalitetsprogrammet, pengar som fördelas mellan alla Ikea-koncernens länder, enligt pressmeddelandet från Ikea.

KEA har flera gånger tidigare uppmärksammats för sina generösa initiativ. Sommaren 2015 skänkte möbeljätten 365 miljoner till FN:s flyktingorgan – och i november förra året skänkte varuhuset i danska Ålborg en extra månadslön till alla sina anställda.

Läs mer

Aftonbladet


Följ oss på Facebook och håll dig uppkopplad!

Facebook kommentarer

Klicka här för att återgå till huvudsidan

Dela detta:

Du kanske gillar även...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.