De Rossis mardröm – filmning och självmål

Sveriges Nyheter: Sverige vann med 1–0 och har nu en gyllene chans att nå VM.

هل تستعد لرحلة أو سوف تسافر لأي مكان بالعالم .. سجل هنا لتحصل على تخفيضات بالفنادق تصل ل90 % اضغط هنا

– Det kommer bli ett jävla krig, säger Marcus Berg till Sportbladet.

Marcus Berg fick en varning i matchens första minut, vilket satte tonen för resten av matchen.

I den andra halvleken var Berg stundtals illa ute för ett andra gula kort. När svensken jagade boll gav han en nätt putt i ryggen på Giorgio Chiellini – som föll till marken. Domaren Cuneyt Cakir vinkade dock avvärjande till de italienska spelarnas stora ilska.

– Jag får gult för att jag pratar. De får ingenting fast de är tio som pratar i varje situation… jag tror inte jag får en frispark på hela matchen, säger Berg till Sportbladet.

Kort därefter blev det stökigt på nytt.
”Var inte ens bra på att filma”

I en nickduell mot just Marcus Berg slängde sig Daniele De Rossi ner på marken. Italienarna vädjade om en varning på Berg, men domaren friade och reprisbilden visade tydligt att De Rossi enbart träffades av… bollen.

– Italienarna ville helt klart få mig utvisad, de la sig ner i varje situation… men inte ens det tycker jag att de gjorde bra, säger Berg. Italiens backstjärna Leonardo Bonucci tycker dock att det var… tvärtom.

– Domaren skulle gjort ett bättre jobb med att stoppa svenskarna, de försökte göra det till ett bråk. De spelade smutsigt, säger han till Gazzetta dello Sport.
”Skönt att ha turen på vår sida”

Inte ens en minut efter det misslyckade filmningsförsöket från De Rossi fick Jakob Johansson bollen precis utanför straffområdet. Den nyinbytte svensken sköt distinkt på halvvolley – och en touch på just De Rossi ställde Gianluigi Buffon helt fram till 1–0.

– Jag försökte bara få en bra träff, det blev lyckat att den tog på honom. Det var jätteglädje när den går in, otroligt skönt, säger Johansson till Sportbladet.

Det skulle visa sig bli matchens enda mål. Sverige höll nollan och vann, och är bara 90 minuter från VM i Ryssland. Returmatchen, på San Siro, spelas på måndag. Där väntar sig Berg en liknande matchbild, åtminstone intensitetsmässigt.

– Jag visste att det skulle bli krig i dag och det kommer bli ett jävla krig på måndag, säger Berg.

Matchhjälten Jakob Johansson fyller på:

– Italienarna försöker spela tufft och ibland mer än det. Det är en del i psykiska spelat att klara av att stå emot det också och fokusera på vad vi ska göra på planen. Det lyckades vi bra med i dag, säger han.

Läs mer

Aftonbladet


Följ oss på Facebook och håll dig uppkopplad!

Facebook kommentarer

اذهب الى اعلى الصفحة

Klicka här för att återgå till huvudsidan

Dela detta:

Du kanske gillar även...

اترك رد

error: Content is protected !!
%d مدونون معجبون بهذه: