Kinberg Batra lämnar riksdagen

Sveriges Nyheter:  Anna Kinberg Batra lämnar riksdagen och sannolikt också politiken i och med valet 2018.

– Efter nästa val ser jag fram emot att göra någonting annat, säger Anna Kinberg Batra till Aftonbladet och tillägger att det är svårt att göra en nysatsning med tanke den stundande avgången som partiledare.

Hon meddelade i augusti att hon lämnar partiledarposten efter sjunkande opinionssiffror och ett ökat internt missnöje. Hon kritiserades bland annat för att vara otydlig och flera länsförbund krävde hennes avgång.

På TT:s fråga, i samband med uppropet inför riksdagsåret, om hur hon ser på det som hände säger hon att hon inte riktigt fått perspektiv på det ännu.

– Jag har inte fått det än, det är bara några veckor sedan och jag får nog tid till reflektion framöver.

TT: Är du ledsen eller besviken?

– Det är klart att jag inte hade tänkt mig att fatta det här beslutet redan nu utan jag tänkte satsa fram till valet och lite till. Men det blev inte möjligt att fortsätta, det var fler moderater som ägnade sig åt min roll än att fälla Stefan Löfven, säger hon.

TT: Har du några tankar om vad du ska göra när du lämnar riksdagen?

– Inte än, jag ber att få återkomma om det.

Kinberg Batra har tidigare, mellan politiska uppdrag på olika nivåer, drivit och startat företag och arbetat med PR.

– Det finns olika saker jag kan tänka mig att göra. Men jag har inte planerat för något annat än en helhjärtad satsning på politiken, och det har jag inte gjort på många år, säger hon.

Hon utsågs till Fredrik Reinfeldts efterträdare på en extrastämma i januari 2015.

Den 1 oktober håller Moderaterna extrastämma för att välja vem som blir ny partiledare, sannolikt den ekonomisk-politiske talespersonen Ulf Kristersson.

Läs mer

Aftonbladet


Följ oss på Facebook och håll dig uppkopplad!

Facebook kommentarer

Klicka här för att återgå till huvudsidan

Dela detta:

Du kanske gillar även...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.