Polisen söker liftare i samband med mordet

Sveriges Nyheter: Polisen söker en man på damcykel – som vittne i utredningen kring mordet på Tova Moberg, 19. Hon hittades död, nedsänkt i en sjö vid den gård där hennes 22-årige expojkvän bott.

هل تستعد لرحلة أو سوف تسافر لأي مكان بالعالم .. سجل هنا لتحصل على تخفيضات بالفنادق تصل ل90 % اضغط هنا

“Polisen söker ett vittne (en man) som liftat och blivit upplockad av en person i bil vid Ölsundsbron runt klockan 05:00 på morgonen söndagen den 14 maj”, skriver polisen i Hudiksvall på sin hemsida.

Enligt polisen har liftaren varit på en fest i området och sedan cyklat på en svart damcykel. Nu söker polisen kontakt med dig som vet vem liftaren kan vara, har uppgifter om damcykeln eller vet om det varit någon fest i området lördagskvällen den 13 maj – samma kväll som finalen i Eurovision.

– Man har uppgifter i utredningsgruppen som man bara vill få bekräftade. Den här personen kan bidra med de uppgifterna, säger Mikael Hedström, presstalesperson vid polisen i Gävleborg
Tova förutsåg sin egen död

Tova Moberg hittades död, nedsänkt i vattnet, på gården där hennes 22-årige expojkvän bott. Exet är också häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

I sin dagbok hade Tova Moberg “i det närmaste förutsett” sin egen död, enligt åklagaren Christer Sammens.

– Den slutsatsen drar jag från det hon skrev. Hon skrev det nästan uttryckligen att hon snart trodde sig vara död, har han sagt.

– I dagboken beskriver hon olika händelser som har inträffat. Dels innefattar den påståenden om att hon har utsatts för brott tidigare. Den är även intressant för att hon beskriver olika händelser i sitt liv som hon har haft med den misstänkte.

– Det pågår fortfarande utredning. Det som sägs får stå för åklagaren, sa 22-åringens försvarsadvokat Bo Karlsson, om de nya uppgifterna.

Förhållandet mellan Tova och 22-åringen tog slut i mars. I samband med det polisanmäldes han av Tovas anhöriga för att ha misshandlat henne. I ett första polisförhör berättade Tova att “saker hade hänt” och även att det fanns fotografier.

Hon ville dock inte medverka i utredningen eftersom hon inte vill göra “livet till ett helvete” för 22-åringen, visar dokument hos tingsrätten.

Läs mer

Aftonbladet


Följ oss på Facebook och håll dig uppkopplad!

Facebook kommentarer

اذهب الى اعلى الصفحة

Klicka här för att återgå till huvudsidan

Dela detta:

Du kanske gillar även...

اترك رد

error: Content is protected !!
%d مدونون معجبون بهذه: