Riskerar ett fängelsestraff på upp till fem år

Sveriges Nyheter: Cristiano Ronaldo åtalas för skattebrott.

هل تستعد لرحلة أو سوف تسافر لأي مكان بالعالم .. سجل هنا لتحصل على تخفيضات بالفنادق تصل ل90 % اضغط هنا

Real Madrid-stjärnan ska ha gömt drygt 140 miljoner som han tjänat på “image rights” – användande av hans namn och bilder på honom – från den spanska skattemyndigheten.

Det framgår av det åtal som en åklagare i Madrid offentliggjorde i dag, skriver El Pais.

I slutet av maj rapporterade flera spanska medier att Cristiano Ronaldo gömt tillgångar i ett skalbolag på Brittiska Jungfruöarna.

Tidningarna rapporterade att Ronaldo medvetet undvikit att betala skatt och riskerade ett fängelsestraff på upp till fem år.

I dag kom bekräftelsen från den spanska Ekobrottsmyndigheten.

Ronaldo anklagas för att ha undvikit att betala delar av skatten mellan 2011 och 2014.

Ronaldo åtalas för att medvetet ha utnyttjat en bolagsstuktur för att dölja intäkter från sina “image rights” i Spanien vilket klassas som skattebrott.

Fotbollsstjärnan för att ha gömt drygt 140 miljoner kronor under en fyraårsperiod.

Portugisen ska ha gömt drygt tio miljoner 2010, 16 miljoner året därpå, 2012 ska han ha gömt undan 30 miljoner kronor och 2014 anklagas Ronaldo för att ha gömt cirka 80 miljoner kronor.

 

Tidigare har Cristiano Ronaldo åtnjutit den så kallade “Beckham-lagen”, en typ av artistskatt som gör det möjligt för utländska medborgare att betala knappt hälften (24,75%) av den skattesats (48%) som inhemska medborgare betalar.

När lagen upphörde att gälla 2010 misstänks 32-åringen ha plockat ut delar av sina stora inkomster – framför allt från rättigheter till hans namn och bilder på stjärnan – och undvikit beskattning genom ett skalbolag på Brittiska Jungfruöarna.

Tidigare har Cristiano Ronaldos värsta rival, Lionel Messi, dömts för skattebrott. Messi dömdes till 21 månaders fängelse, men för att fängelsestraff för ekobrott ska avtjänas i Spanien krävs att de är minst 22 månader.

Tidigare har Real Madrid kommenterat Ronaldos skatteaffärer så här:

“Med anledning av de senaste dagarnas nyheter och misstankar från det spanska Skatteverket gentemot vår spelare Cristiano Ronaldo, vädjar Real Madrid om största respekt för en spelare som Cristiano Ronaldo. Hans beteende har varit exemplariskt under hela hans tid i klubben”, skrev Real Madrid i ett uttalande i december.

Läs mer

MSN


Följ oss på Facebook och håll dig uppkopplad!

Facebook kommentarer

اذهب الى اعلى الصفحة

Klicka här för att återgå till huvudsidan

Dela detta:

Du kanske gillar även...

اترك رد

error: Content is protected !!
%d مدونون معجبون بهذه: