ylliX - Online Advertising Network
السويد-بالعربي

Ett brev hittades nära explosionen – avslöjar motivet

ستوكهولم - السويد بالعربي /

للحصول على دعم فوري اضغط هنا

Sveriges Nyheter: Fotbollslaget Borussia Dortmund föll offer för ett bombdåd i går.
Nu har ett brev med referenser till islamistiska motiv hittats i närheten av brottsplatsen, rapporterar Süddeutsche Zeitung.

هل لديك عقار أو شقة أو فيلا خالية في أي مكان بالعالم .. سجل من هنا لتعرضه لحجوزات المسافرين باليوم او الاسبوع او الشهر وأحصل على أكبر مقابل مالي .. سجل عقارك هنا
هل تستعد لرحلة أو سوف تسافر لأي مكان بالعالم .. سجل هنا لتحصل على تخفيضات بالفنادق تصل ل90 % اضغط هنا
لمشاهدة جميع فيديوهات السويد الهامة والجديدة على يوتيوب اضغط هنا

Drygt två timmar återstod till avspark mellan Borussia Dortmund och Monaco när tre explosiva anordningar detonerade i närheten av Dortmunds spelarbuss. Spelarbussen befann sig då vid spelarhotellet, drygt en mil i från hemmaarenan Signal Iduna Park.

Majoriteten av spelarna klarade sig helt utan skador, men mittbacken Marc Bartra fick föras till sjukhus. Han opererades under natten mot onsdagen för ett handledsbrott. Han ska dessutom ha behövt operera bort glassplitter från armen.

Borussia Dortmund gick sent i natt ut med beskedet att Bartras medicinska status gått från “lindrigt skadad” till “allvarligt skadad”. Och än så länge vet vi inte säkert vidden av skadorna som Bartra ådrog sig under attacken. Enligt spanska Mundo Deportivo kan handleden vara så illa däran att Bartra kan komma att missa resten av säsongen.

Andra uppgifter gör gällande att lagkamraterna hör Bartra skrika högt av smärta när bomben detonerade. Klart är i alla fall att Bartra inte kommer att finnas spelklar till i kväll, då matchen mellan Dortmund och Monaco ska spelas i efterhand.

Tysk polis har inte gripit någon gärningsman ännu, men brottet har rubricerats som mordförsök. Ett brev hittades nära detonationsplatsen, i vilket brevskrivaren uppges ta på sig ansvaret för attacken.

Brevet har stärkt polisens misstankar att islamistiska terrorister ligger bakom dådet. I brevet finns tydliga till den tyska inblandningen i Syrien som ett motiv som drivit gärningsmannen, enligt Süddeutsche Zeitung.

Brevet innehåller också fraser som “I Allahs namn, den nådige” och hävdar att Tyskland finns på terrororganisationen IS:s dödslista.

Läs mer

Expressen


Följ oss på Facebook och håll dig uppkopplad!

لسرعة التواصل معنا ارسل ايميل لنا ..اضغط هنا

h2>إضغط هنا لتفوز بجائزة ضربة حظ مع الشركة الراعية ..أشترك مجانا لتكون مؤهل للفوز من هنا . يمكنك أن تجرب عدة مرات وتؤهل نفسك لرحلة العمر مجانا اضغط هنا

Dela detta:

أضف تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.

error: Content is protected !!
%d مدونون معجبون بهذه: