ylliX - Online Advertising Network
السويد-بالعربي

Rysslands hot mot USA

ستوكهولم - السويد بالعربي /

للحصول على دعم فوري اضغط هنا

Sveriges Nyheter: USA har med sitt robotanfall mot Syrien överträtt en röd linje, skriver Ryssland, Iran och den libanesiska Hizbollahrörelsen i ett kraftfullt uttalande från ett gemensamt militärkommando. Varje amerikanskt militärt angrepp mot regimen kommer att besvaras.

I det gemensamma meddelandet heter det enligt nyhetsbyrån Reuters att stödet till den syriska regeringsarmén kommer att ökas. Rysslands och Irans presidenter Vladimir Putin och Hassan Rouhani är ense om att amerikansk aggression mot Syrien inte kan tillåtas, skriver den statliga ryska nyhetsbyrån Tass samtidigt med hänvisning till telefonsamtal mellan presidenterna.

Länderna beskriver den amerikanska truppnärvaron i norra Syrien som en ”ockupationsstyrka”, och att USA:s inblandning i kriget är ”illegal”. Ryssland och dess allierade är från och med nu ”redo att svara på varje aggression”, skriver de enligt Reuters.

”Kemvapenpåstående falskt”

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov talade i telefon med USA:s motsvarighet Rex Tillerson i går. Ämnet var situationen i Syrien efter USA:s robotattack mot den syriska flygbasen Shayrat. Angreppet var USA:s svar på den misstänkta kemvapenattacken i Syrien i tisdags då 86 människor dödades, många av dem barn. Enligt amerikansk underrättelsetjänst var syrisk militär vid flygbasen ansvarig för att kemvapenattacken utfördes.

Lavrov sade till Tillerson att ”en attack på ett land vars regering slåss mot terrorismen bara främjar extremisterna, och skapar mer hot mot regional och global säkerhet”, uppger Rysslands utrikesdepartement.

Han ska också ha sagt till Tillerson — som ska åka till Moskva för ett officiellt besök nästa vecka — att påståendena om att syrisk militär använt kemvapen i Idlibprovinsen den 4 april inte är sanna.

”Ytterligare åtgärder möjliga”

USA:s president Donad Trump har varnat för att fler åtgärder i Syrien kan bli ”nödvändiga”.

Angående USA:s attack mot flygbasen Shayrat skriver Trump i ett brev till representanthusets talman Paul Ryan och finansutskottets republikanske ordförande Orrin Hatch:

”Jag utförde denna åtgärd för att bryta ned den syriska militärens förmåga att utföra ytterligare attacker med kemvapen, och för att avskräcka den syriska regimen från att använda eller öka mängden kemvapen. Därmed främjas stabiliteten i regionen och en förvärring av den humanitära katastrofen i området avvärjs”, skriver Trump.

I brevet står också att USA ”kommer att vidta ytterligare åtgärder, om nödvändigt och lämpligt, för att främja landets intressen”.

Två amerikanska jagare i östra Medelhavet avfyrade 59 kryssningsrobotar av typen Tomahawk mot den syriska flygbasen tidigt i fredags morse. De amerikanska robotarnas mål var radar, flygfält och luftförsvarssystem. Runt 20 syriska plan förstördes. Shayratbasens start- och landningsbanor ska ha klarat sig.

Läs mer

Aftonbladet


Följ oss på Facebook och håll dig uppkopplad!

لسرعة التواصل معنا ارسل ايميل لنا ..اضغط هنا

h2>إضغط هنا لتفوز بجائزة ضربة حظ مع الشركة الراعية ..أشترك مجانا لتكون مؤهل للفوز من هنا . يمكنك أن تجرب عدة مرات وتؤهل نفسك لرحلة العمر مجانا اضغط هنا

.....المزيد هذه الأخبار وعشرات الأخبار الأخري تجدونها على موقع السويد بالعربي من ستوكهولم
Dela detta:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

error: Content is protected !!
%d bloggare gillar detta: