ylliX - Online Advertising Network
السويد-بالعربي

Historisk mätning för Sverigedemokraterna

ستوكهولم - السويد بالعربي /

للحصول على دعم فوري اضغط هنا

Sveriges Nyheter:Demoskops och Expressens nya undersökning visar att Anna Kinberg Batra efter sin SD-flört är nere på rysarnivå, 16,6 procent. På två månader har man tappat nästan en tredjedel av väljarna.

Samtidigt är Sverigedemokraterna för första gången större än Moderaterna i en telefonmätning. – Vi har inte sett sådan dramatik i ett parti sedan vi började mäta, säger Anders Lindholm, vd för Demoskop.

– Det är långt kvar till valet och jag tänker jobba dag och natt, svarar Anna Kinberg Batra.
Anna Kinberg Batras utsträckta M-hand mot Sverigedemokraterna och utspelet om att genomdriva en alliansbudget med stöd av riksdagsmajoriteten gick inte hem i väljarkåren. Det visade sig redan i februarimätningen då Moderaterna störtdök.

I Expressens och Demoskops nya opinionsmätning landar Anna Kinberg Batras Moderaterna på 16,6 procent, den svagaste nivån sedan maj 2003.

När Anna Kinberg Batra tog över efter Fredrik Reinfeldt i september 2014 låg partiet tämligen stadigt runt 23 procent och så sent som i april förra året var siffran 28 procent.

Blockvis är det inga jätterörelser, de rödgröna (41,4 procent) utökar avståndet till alliansen (36,8) en aning. Det är bland de stora partierna som skrällarna återfinns. – Moderaterna har under den senaste tvåmånadersperioden tappat på bred front och i stort sett i alla demografiska grupper, men tydligast är nedgången i storstad och bland äldre, kommenterar Anders Lindholm, vd för Demoskop och tillägger att man aldrig har sett ett likande ras.

Läs mer

Aftonbladet


Följ oss på Facebook och håll dig uppkopplad!

لسرعة التواصل معنا ارسل ايميل لنا ..اضغط هنا

h2>إضغط هنا لتفوز بجائزة ضربة حظ مع الشركة الراعية ..أشترك مجانا لتكون مؤهل للفوز من هنا . يمكنك أن تجرب عدة مرات وتؤهل نفسك لرحلة العمر مجانا اضغط هنا

.....المزيد هذه الأخبار وعشرات الأخبار الأخري تجدونها على موقع السويد بالعربي من ستوكهولم
Dela detta:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

error: Content is protected !!
%d bloggare gillar detta: