Smash and grab-kupp mot guldbutik

Sveriges Nyheter: Flera beväpnade personer har kört in en bil i en guldsmedsbutik i Täby och lastat gods i säckar. Efter rånet har tre misstänkta gärningsmän gripits. – Två av dem var inne i affären och den tredje satt i bilen. De var klädda i vita overaller och hade svarta huvor, säger ett vittne.

هل تستعد لرحلة أو سوف تسافر لأي مكان بالعالم .. سجل هنا لتحصل على تخفيضات بالفنادق تصل ل90 % اضغط هنا

Larmet om rånet i Täby centrum utanför Stockholm kom in till polisen klockan 19.41 på måndagskvällen.

Bilder från platsen visar en guldfärgad Ford Mustang som rammat guldbutikens jalusi. – De körde fram och tillbaka med bilen flera gånger för att forcera väggen, berättar ett vittne.

Hon berättar att det var minst tre rånare.– Två av dem var inne i affären och den tredje satt i bilen. De var klädda i vita overaller och hade svarta huvor. De pratade något slaviskt språk. Efter att de varit inne i butiken kom de ut med en stor grön säck, säger vittnet.

Efter att rånarna lastat gods i byggsäckar lämnade de brottsplatsen i ett fordon, skriver polisen på sin webbplats.
Guldsmedsbutiken ligger mycket nära polisstationen i Täby.
Strax efter klockan 20 meddelade polisen att två misstänkta gärningsmän gripits. – En stund efter det här rånet var det en polispatrull som fick syn på en bil som överensstämde med vittnesuppgifter. Det var inte samma bil som användes i rånet. Man fick stopp på den, varpå en person först greps. Andra gärningspersoner ska ha sprungit därifrån, men en stund senare kunde man gripa ytterligare en person, säger Anna Westberg, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Innan de misstänkta kunde gripas voltade bilen de färdades i. – Vi har varit på plats på Danderydsvägen/Kvarnskogsvägen, på väg 262. Det är en bil som har voltat och vi har åkt dit med polis, ambulans och brandförsvar, säger Ulf Tholén, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

– Personerna var ute och en person ska ha förts till sjukhus med ambulans, säger Ulf Tholén.

Anna Westberg på polisen kan inte säga om den skadade är en av de gripna. I bilen ska polisen ha hittat två automatkarbiner, enligt en källa till Aftonbladet. Anna Westberg kan inte bekräfta de uppgifterna men säger att polisen har hittat en grön säck vid bilen. – Man har påträffat en sådan säck som de använde i rånet bredvid bilen, men det är ingenting som man har tittat närmare på än.

Vid 21-tiden greps ytterligare en misstänkt person. – En tredje person kunde gripas i Sollentuna. Jag vet att vittnen hade sett en person som låg och tryckte vid någon form av byggnadsställning.

Han är misstänkt för delaktighet i rånet, säger Anna Westberg. Polisen utesluter inte att det kan finnas fler misstänkta. – Det pågår fortfarande en insats, säger Anna Westberg.

Rånarna ska ha varit beväpnade, men enligt polisen har ingen person kommit till skada. – Jag vet inte exakt vad det är för vapen, men det finns flera vittnesuppgifter om att de har varit beväpnade, säger Anna Westberg.

Polisen har inlett en förundersökning om grovt rån.

Läs mer

Aftonbladet


Följ oss på Facebook och håll dig uppkopplad!

هل لديك عقار أو شقة أو فيلا خالية في أي مكان بالعالم .. سجل من هنا لتعرضه لحجوزات المسافرين باليوم او الاسبوع او الشهر وأحصل على أكبر مقابل مالي .. سجل عقارك هنا .اذهب الى اعلى الصفحة

Klicka här för att återgå till huvudsidan

Dela detta:

Du kanske gillar även...

أضف تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.