ylliX - Online Advertising Network
السويد-بالعربي

Moderaterna vill införa zonförbud

ستوكهولم - السويد بالعربي /

للحصول على دعم فوري اضغط هنا

Sveriges Nyheter: Moderaterna vill införa så kallade zonförbud. Polisen ska själva ska kunna stoppa vissa personer från att vistas på vissa platser. – Man ska inte kunna sälja knark utanför en förskola, säger M-ledaren Anna Kinberg Batra till SVT Nyheter.

هل لديك عقار أو شقة أو فيلا خالية في أي مكان بالعالم .. سجل من هنا لتعرضه لحجوزات المسافرين باليوم او الاسبوع او الشهر وأحصل على أكبر مقابل مالي .. سجل عقارك هنا
هل تستعد لرحلة أو سوف تسافر لأي مكان بالعالم .. سجل هنا لتحصل على تخفيضات بالفنادق تصل ل90 % اضغط هنا
لمشاهدة جميع فيديوهات السويد الهامة والجديدة على يوتيوب اضغط هنا

Enligt inrikesminister Anders Ygeman, S, tror att ett sådant skulle vara verkningslöst. Polisen behöver fler verktyg för att säkra tryggheten i landet, menar Anna Kinberg Batra. Därför vill hon att Sverige inför så kallade zonförbud.

Sådana finns redan i Danmark – och Stefan Sintéus, polisområdeschef i Skåne, har tidigare föreslagit samma sak.
Nu säger Kinbeg Batra till SVT att zonförbud skulle kunna leda till en tryggare miljö kring till exempel skolor och förskolor.

Ett zonförbud innebär att vissa personer stoppas från att vistas på vissa platser – och M-ledaren vill att polisen själva ska kunna besluta om zonförbud för personer som beter sig “särskilt otrygghetsskapande”.

Huruvida personen är tidigare brottsdömd ska inte spela någon roll, och vad “särskilt otrygghetsskapande” innebär ska polisen få avgöra själva. Ett zonförbud ska gälla i högst tre månader. – I Skåne fanns det en förskola där en förälder blev hotad av knarkhandel utanför förskolan och barnen flyttades till en park så att man fick hämta dem där i stället. Jag tycker att det är knarkhandeln som ska flytta på sig i stället, säger Anna Kinberg Batra till SVT.
En annan plats där zonförbud skulle kunna bli aktuellt är köpcentret Nordstan i Göteborg, säger M-ledaren.

Hon säger också att de som bryter mot zonförbud i extrema fall ska kunna straffas med fängelse. Samtidigt understryker hon att rättsäkerhet alltid ska råda.

Anna Kinberg Batra får stöd av riksdagens förste vice talman Tobias Billström (M), som säger i P1:s Studio Ett:
Ygeman skeptisk – Vi har områden där kriminella gäng bestämmer reglerna och där människor inte vågar anmäla brott och polisen går på knäna. Då måste man upprätthålla lag och ordning i de här områdena, och då föreslår vi de här zonförbuden, säger han.

– Jag har fullt förtroende för polisen att göra den här bedömningen. Vi tummar inte på rättssäkerheten, det här ska gå att överklaga och max gälla i tre månader.

Men inrikesminister Anders Ygeman (S) tror inte att ett zonförbud skulle tillföra något. Han säger till SVT att polisen redan i dag kan meddela en person att denne inte får vistas på en speciell plats. – Jag tycker i grunden att den som missköter sig och bryter mot lagar ska dömas till fängelsestraff och inte bara inte få vara på en viss plats, säger han till SVT Nyheter.

Läs mer

Aftonbladet


Följ oss på Facebook och håll dig uppkopplad!

لسرعة التواصل معنا ارسل ايميل لنا ..اضغط هنا

h2>إضغط هنا لتفوز بجائزة ضربة حظ مع الشركة الراعية ..أشترك مجانا لتكون مؤهل للفوز من هنا . يمكنك أن تجرب عدة مرات وتؤهل نفسك لرحلة العمر مجانا اضغط هنا

Dela detta:

أضف تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.

error: Content is protected !!
%d مدونون معجبون بهذه: