ylliX - Online Advertising Network
السويد-بالعربي

Misstänks ha lurat försäkringskassan på nio miljoner

ستوكهولم - السويد بالعربي /

للحصول على دعم فوري اضغط هنا

Sveriges Nyheter: En mamma och hennes två söner har enligt åklagaren lurat Försäkringskassan på nästan nio miljoner kronor. Den nu 32-årige sonen misstänks i åratal ha fejkat en grav utvecklingsstörning. Men polisens spanings- och övervakningsfilmer visar bland annat hur mannen utan problem är ute och shoppar.

هل لديك عقار أو شقة أو فيلا خالية في أي مكان بالعالم .. سجل من هنا لتعرضه لحجوزات المسافرين باليوم او الاسبوع او الشهر وأحصل على أكبر مقابل مالي .. سجل عقارك هنا
هل تستعد لرحلة أو سوف تسافر لأي مكان بالعالم .. سجل هنا لتحصل على تخفيضات بالفنادق تصل ل90 % اضغط هنا
لمشاهدة جميع فيديوهات السويد الهامة والجديدة على يوتيوب اضغط هنا

Försäkringskassan började fatta misstankar för flera år sedan, efter flera tips om att den nu 32-årige sonen fejkade sin sjukdomsbild.

På så sätt ska familjen i flera års tid felaktigt ha fått utbetalt både assistansersättning och aktivitetsersättning, sammanlagt nästan nio miljoner kronor. Nu åtalas såväl mamman som två söner för bland annat grovt bedrägeri och grovt bidragsbrott.

Det är ett digert rörligt material som åklagaren lägger fram som bevisning mot mamman och sönerna. I utredningen finns både polisens spaningsfilmer och övervakningsfilmer från butiker.

Bland annat när 32-åringen och mamman är ute och shoppar. Vid ett tillfälle handlar de kläder i en sportbutik, en annan gång shoppar de skönhetsprodukter.

En kort tid före det tillfället har mamman vid ett besök på Försäkringskassan sagt att sonen blir orolig när det är mycket folk och att han är som ett litet barn – som man måste ta hand om hela tiden.

Enligt flera läkare och mannens journaler framgår att han bedömts vara på en ettårings utvecklingsnivå. På en av polisernas egna spaningsfilmer, från den 28 november 2014, kliver 32-åringen däremot ur en bil och går, till synes utan problem, och pratar med sin bror och hans fästmö.

Två dagar innan polisens spanare fångade honom på den filmen var 32-åringen och mamman på läkarbesök. I journalen beskrivs då att 32-åringen inte alls kommunicerade utan satt på en stol och gungade och höll i ett gosedjur.

Under besöket framförs att han behöver hjälp med allt, från påklädning till matning och toalettbesök.
Familjen har de senaste åren bott utomlands under långa perioder. Och det var utomlands, i höstas, som mamman och 32-åringen greps och frihetsberövades.

När 32-åringen överfördes till svenskt häkte har personalen inom Kriminalvården inte kunnat se någon sjukdomsbild utan beskriver mannen som en ”normalintagen”. I förhör säger 32-åringen att de blivit tvingade av en släkting att genomföra detta. – Annars skulle vi mördas av maffian, säger han.

Brotten som mamman och de två sönerna misstänks för ska ha begåtts från slutet av 2006 till januari 2015. Åren dessförinnan ska familjen också ha fått pengar utbetalda från Försäkringskassan men åklagaren säger att preskriptionstiden sätter stopp för att åtala för möjliga äldre brott. – Det är under så lång tid och ett systematiskt förfarande, var och en av utbetalningarna och det sammantagna beloppet är de delar som gör brotten grova, säger Lotten Paulsson, åklagare i Malmö.

Läs mer

Aftonbladet

Följ oss på Facebook och håll dig uppkopplad!

 

لسرعة التواصل معنا ارسل ايميل لنا ..اضغط هنا

h2>إضغط هنا لتفوز بجائزة ضربة حظ مع الشركة الراعية ..أشترك مجانا لتكون مؤهل للفوز من هنا . يمكنك أن تجرب عدة مرات وتؤهل نفسك لرحلة العمر مجانا اضغط هنا

Dela detta:

أضف تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.

error: Content is protected !!
%d مدونون معجبون بهذه: