lagar
Sveriges Nyheter: En man dömdes förra året för sju fall av sexköp av tonårsflickor. Kort efter domen fick han en projekttjänst hos Barnombudsmannen i Uppsala, en ideell stödförening för barn och ungdomar finansierad av Uppsala kommun och landstinget, skriver Upsala Nya Tidning.

Det var först när den anställde misstänktes för nya sexbrott mot barn som föreningen fick klart för sig att han dömts tidigare.

هل تستعد لرحلة أو سوف تسافر لأي مكان بالعالم .. سجل هنا لتحصل على تخفيضات بالفنادق تصل ل90 % اضغط هنا

– Vi fick ett obehagligt uppvaknande, säger Lisa Skiöld, verksamhetschef i föreningen, till UNT.

Eftersom Barnombudsmannen i Uppsala är en ideell förening har den inte någon skyldighet att begära utdrag ur brottsregister vid nyanställningar, som till exempel skolor har. Nu kommer föreningen att ändra sina rutiner.

Mannen ska inte ha haft direkt kontakt med barn eller unga i sin tjänst. Lisa Skiöld uppger för UNT att han nu stängts av från arbetet och att man utreder förutsättningarna för avsked eller uppsägning.……..Läs mer

 

TT

Följ oss på Facebook och håll dig uppkopplad!