ylliX - Online Advertising Network
السويد-بالعربي

Vägrar gå av bussen – här är deras klagomål

ستوكهولم - السويد بالعربي /

migrationsverket
Sveriges Nyheter – Härjedalen: Under natten har en grupp asylsökande vägrat kliva av en buss.  De befinner sig vid asylboendet på Krokströmmens vildmarkscamp i Härjedalen. – Tio personer har fortfarande inte flyttat in, säger Gona Graufelds, kommunikatör på Migrationsverket, vid lunchtid på fredagen.

للحصول على دعم فوري اضغط هنا

26 asylsökande kördes på torsdagen från Norbergs kommun i Västmanland till Härjedalen. På eftermiddagen anlände de till asylboendet i Krokströmmen – men flera av dem vägrade lämna bussen. De var missnöjda med det nya boendet av flera olika anledningar. − Här finns bara ett badrum för sex familjer. Maten är inte bra här och det är väldigt kallt. Matbutik och sjukhus är långt härifrån, säger Ofman Hijazi till P4 Jämtland.

هل لديك عقار أو شقة أو فيلا خالية في أي مكان بالعالم .. سجل من هنا لتعرضه لحجوزات المسافرين باليوم او الاسبوع او الشهر وأحصل على أكبر مقابل مالي .. سجل عقارك هنا
هل تستعد لرحلة أو سوف تسافر لأي مكان بالعالم .. سجل هنا لتحصل على تخفيضات بالفنادق تصل ل90 % اضغط هنا
لمشاهدة جميع فيديوهات السويد الهامة والجديدة على يوتيوب اضغط هنا

Under torsdagskvällen flyttade några av personerna i bussen in på boendet för att äta middag och sova inomhus. Enligt Gona Graufelds var det barnfamiljerna.

Men ett tiotal vuxna personer stannade kvar på bussen och tillbringade natten där. – Men enligt den senaste rapporteringen har några gått tillbaka till bussen, så det kan vara fler än tio där nu, säger Alexandra Elias, presskommunikatör på Migrationsverket.

Enligt henne har Migrationsverket personal på plats och för en dialog med personerna på bussen. – Vi har en pågående dialog med de som inte vill lämna bussen. Vi förklarar att det här är vad vi har att erbjuda just nu och att det står dem fritt och flytta in eller ordna eget boende.

De som inte vill lämna bussen sitter kvar av olika anledningar, enligt Migrationsverket. – Det kan vara alltifrån att man vill bo närmare en stad, man vill bo närmare sjukvård, man tycker det är för långt bort, man vill ha en annan typ av boende, säger Alexandra Elias.

Expressen

Läs mer

Följ oss på Facebook och håll dig uppkopplad!

لسرعة التواصل معنا ارسل ايميل لنا ..اضغط هنا

h2>إضغط هنا لتفوز بجائزة ضربة حظ مع الشركة الراعية ..أشترك مجانا لتكون مؤهل للفوز من هنا . يمكنك أن تجرب عدة مرات وتؤهل نفسك لرحلة العمر مجانا اضغط هنا

Dela detta:

أضف تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.

error: Content is protected !!
%d مدونون معجبون بهذه: