Kallas till toppmöte

löfven-1169

Sveriges Nyheter: Stefan Löfven kommer att vara med och arrangera ett flyktingtoppmöte tillsammans med president Barrack Obama. Detta kommeratt ske i New York 20 september.– Det är ett erkännande av den linje som regeringen driver, säger statsminister Stefan Löfven till tidningen.

Statsminister Stefan Löfven bjuder in till flyktingtoppmöte tillsammans med president Barack Obama, och flera andra stats- och regeringschefer, från bland annat Tyskland, Etiopien, Jordanien, Kanada och Mexiko.

Sammanlag kommer ett 40-tal länder att bjudas in, och målet med mötet är ett hitta ett ansvarsfullt sätt att fördela utmaningarna med flyktingproblematiken runtom i världen.

Mötet ska hållas i New York 20 september.
– Jag är glad att ha starka allierade i kampen för att fler länder ska bidra i att hjälpa de 60 miljoner människor som tvingats på flykt, det kan inte bara vara några länders ansvar att erbjuda skydd och hjälp, säger statsminister Stefan.

Aftonbladet

Läs mer

Facebook kommentarer

Klicka här för att återgå till huvudsidan

Dela detta:

Du kanske gillar även...

Kommentera