Tjänsteman på Migrationsverket döms!

migrationsverket

En tidigare tjänsteman på Migrationsverket i Malmö dömdes i dag till tre års fängelse för grovt mutbrott och grov urkundsförfalskning. Fallet har lett till flera åtgärder för att motverka korruption på myndigheten. Bland annat har en särskild tillsynsenhet inrättats och flera förebyggande åtgärder har satts in.

هل تستعد لرحلة أو سوف تسافر لأي مكان بالعالم .. سجل هنا لتحصل على تخفيضات بالفنادق تصل ل90 % اضغط هنا

Tillsynsenhetens huvuduppuppgifter är att genomföra löpande granskningar och internutredningar när misstänkta fall upptäcks. Enheten ska också samordna det förebyggande arbetet mot korruption och andra oegentligheter. Som en följd av avslöjandet så har även Migrationsverket bland annat förbättrat övervakningen av interna IT-systemen och genomfört analyser för att identifiera framtida risker för korruption.

– De genomförda insatserna ger en ökad medvetenhet bland medarbetarna om riskerna och möjliggör också ett mer systematiserat sätt för att upptäcka oegentligheter. De är viktiga verktyg i Migrationsverkets arbete för att motverka korruption, säger Lars Påhlsson, chef för Migrationsverkets tillsynsenhet.

Enligt domen från Malmö tingsrätt är det fastslaget att den nu dömda mannen mot betalning medverkade till att personer felaktigt registrerades som berättigade till att inneha uppehållsrätter i Sverige. Brotten, som skedde 2008, har gått till så att mannen försett personer med främst falska utländska EU-pass, som i sin tur använts för att illegalt ordna uppehållsrätter i Sverige.

Ytterligare en man, som är avstängd från sin tjänst på Migrationsverket i avvaktan på domen, frikänns av Malmö tingsrätt. En tredje man utan koppling till Migrationsverket döms till ett år och sex månaders fängelse för medhjälp till grovt mutbrott och grov urkundsförfalskning.

هل لديك عقار أو شقة أو فيلا خالية في أي مكان بالعالم .. سجل من هنا لتعرضه لحجوزات المسافرين باليوم او الاسبوع او الشهر وأحصل على أكبر مقابل مالي .. سجل عقارك هنا .اذهب الى اعلى الصفحة

Klicka här för att återgå till huvudsidan

Dela detta:

Du kanske gillar även...

أضف تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.