Kinbergs hårda kritik mot regeringen

pk-bild-jpg
Sveriges Nyheter: Redan i januari krävde Anna Kinberg att regeringen omgående skulle kalla in försvarsberedningen. Hennes anledning var oron över att Sverige är inte tillräckligt rustat för terrorhot. Nu riktar hon kritik. – Det här har vi sagt i månader. Men i närtid har två av de här sakerna flammat upp, både terrorattackerna i Bryssel och cyberattackerna mot de svenska mediehusen, säger Hans Wallmark, Moderaterans försvarspolitiske talesperson.

لمعرفة امساكية شهر رمضان 2019 في السويد اضغط هنا
ابحث عن مدينتك وتابع امساكية رمضان 2019 في كل مدينة ومقاطعة بالسويد اضغط هنا ،، أخبار وانشطة رمضانية من السويد اضغط هنا

Försvarsberedningen, där alla riksdagspartier diskuterar Sveriges försvarspolitik, avslutade sitt uppdrag våren 2014. Dess analys låg sedan till grund för riksdagens försvarsbeslut som togs i somras, och som ska gälla fram till år 2020.

هل تستعد لرحلة أو سوف تسافر لأي مكان بالعالم .. سجل هنا لتحصل على تخفيضات بالفنادق تصل ل90 % اضغط هنا

– Regeringen har ändå sagt att den är samarbetsinriktad, och nu framför det största oppositionspartiet detta tydligt för andra gången, säger Hans Wallmark.

Han menar att många av de tidigare analyserna baserades på hur världen såg ut 2012 och 2013 – och att det har hänt mycket sedan dess. Nu vill Hans Wallmark att en ny försvarsberedningen ska börja med en ny analys utifrån det nya läget.

– Vi måste börja bearbeta och knåda de här frågorna, säger han.

Men Peter Hultqvist, socialdemokratisk försvarsminister, tycker inte att man bör hasta i väg och gripas av det som händer just för stunden.

– Man måste också ha ett strategiskt, uthålligt och långsiktigt tänkande. Det är väldigt viktigt att leverera det man har kommit överens om. Det är vår huvudprioritet just nu, säger Peter Hultqvist i Rapport.

Läs mer

Facebook kommentarer

اذهب الى اعلى الصفحة

Klicka här för att återgå till huvudsidan

Dela detta:

Du kanske gillar även...

اترك رد

error: Content is protected !!
%d مدونون معجبون بهذه: