ylliX - Online Advertising Network
السويد-بالعربي

Extrema asylboenden – “kan påverka människors hälsa”

ستوكهولم - السويد بالعربي /

3660658_2048_1152

للحصول على دعم فوري اضغط هنا

Sveriges Nyheter: Många asylboenden har problem med mögel, ventilation och skadedjur. Dessa asylboenden ligger i Nora, Lindesberg, Ljusnarsberg och Hällefors. Det visar tillsyner som Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning gjort.
Mögel, fukt, dålig ventilation och skadedjur finns på många av asylboendena i Nora, Lindesberg, Ljusnarsberg och Hällefors. Det har Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning, BMB, upptäckt när de gjort tillsyner på mer än hälften av de 60 boendena som finns där.

هل لديك عقار أو شقة أو فيلا خالية في أي مكان بالعالم .. سجل من هنا لتعرضه لحجوزات المسافرين باليوم او الاسبوع او الشهر وأحصل على أكبر مقابل مالي .. سجل عقارك هنا
هل تستعد لرحلة أو سوف تسافر لأي مكان بالعالم .. سجل هنا لتحصل على تخفيضات بالفنادق تصل ل90 % اضغط هنا
لمشاهدة جميع فيديوهات السويد الهامة والجديدة على يوتيوب اضغط هنا

Miljöinspektörerna Karolina Lönn och Caroline Ahlren är de som jobbat med projektet som pågått sen 2014. Nu sammanställer de resultatet, bland annat med hjälp av bilder.

– Här ser du bajs från vägglöss, förklarar Karolina Lönn när hon klickar fram ett av de hundratals foton hon har i sin dator.

– Det är inte alltid man ser lössen, men man ser spåren av dem, säger hon och pekar på svarta prickar och fläckar på en sängstomme.

– Och här har du kackerlackor som springer runt i köket, fortsätter hon. Stora, små, bäbisar och ägg. Det här är nog den värsta lägenheten när det gäller skadedjur, säger hon, och Caroline håller med.

Skadedjur har funnits i många av bostäderna de besökt. Ungefär vart fjärde boende har haft vägglöss, kackerlackor och möss. Och det har förvånat, säger Caroline Ahlren.

– Jag hade inte förväntat mig att det skulle vara så pass mycket skadedjur och inte heller att ventilation skulle vara så dålig.

För framför allt har det handlat om eftersatt underhåll i bostäderna, förklarar Karolina.

– Stora fuktskador och mycket mögel som kan påverka människors hälsa.

Och skälet till att Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning dragit igång den stora tillsynssatsningen är just att de asylsökande i de fyra kommunerna ska ha okey boenden.

– De som hamnar i asylboenden är en ganska utsatt grupp, som kanske kommer från dåliga miljöer och tråkigheter innan. Då tycker vi att den miljö de blir satta i ska vara bra, förklarar Caroline.

– Och de är heller inte särskilt klagobenägna, fortsätter Karolina. De är nöjda med att ha fått tak över huvudet, och vet inte sina rättigheter.

Ansvaret för att boendenas skick ligger på fastighetsägarna. Och enligt Karolina Lönn har flera av dem fått förelägganden med vite under projektets gång.

Hur många och var deras boenden finns är dock sekretessbelagt och blir inte offentligt förrän slutrapporten lämnas till BMB-nämnden i slutet av april.

Sveriges Radio

Läs mer

لسرعة التواصل معنا ارسل ايميل لنا ..اضغط هنا

h2>إضغط هنا لتفوز بجائزة ضربة حظ مع الشركة الراعية ..أشترك مجانا لتكون مؤهل للفوز من هنا . يمكنك أن تجرب عدة مرات وتؤهل نفسك لرحلة العمر مجانا اضغط هنا

Dela detta:

أضف تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.

error: Content is protected !!
%d مدونون معجبون بهذه: