Polisens varning för bilister

912@70

Sveriges Nyheter: Polisen har under den senaste tiden fått larm angående vägpirater. Polisen anser att deras säsong har vaknat till. De står vid vägkanten och låtsas att ett fel på bilen har inträffat och därför lockas bilister.

هل تستعد لرحلة أو سوف تسافر لأي مكان بالعالم .. سجل هنا لتحصل على تخفيضات بالفنادق تصل ل90 % اضغط هنا

– Stannar man så inleder de en dialog och försöker sälja halsband, ringar eller liknande – och det är inte guld. Stämningen kan snabbt bli hotfull och det har till och med hänt att de blivit våldsamma och rånat målsäganden, säger Håkan Carlsson, chef för polisens nationella transportsäkerhetsgrupp.

En man misshandlades nyligen av vägpirater utanför Lidköping.

Detta problem dyker varje år och finns oftast vid huvudvägar och rastplatser. Det är oftast utländska ligor som ligger bakom dessa fall och polisen uppmanar bilister att notera bilnummer. Polisen råder därför att köra vidare och inte stanna när bilisterna ser en medtrafikant i nöd.

– Är man det minsta tveksam är det bättre att köra förbi och i stället ringa oss, så kan vi åka dit och avgöra om det är på riktigt eller inte, säger han.

Den som ändå stannat men blir misstänksam bör låsa in sig i bilen, köra säkert från platsen och larma polis.

TT

Läs mer

Facebook kommentarer

هل لديك عقار أو شقة أو فيلا خالية في أي مكان بالعالم .. سجل من هنا لتعرضه لحجوزات المسافرين باليوم او الاسبوع او الشهر وأحصل على أكبر مقابل مالي .. سجل عقارك هنا .اذهب الى اعلى الصفحة

Klicka här för att återgå till huvudsidan

Dela detta:

Du kanske gillar även...

اترك رد

error: Content is protected !!
%d مدونون معجبون بهذه: