IS-terrorist bodde i Sverige

syria-crisis-iraq

Sveriges Nyheter – Bryssel: Den insats som ägde rum i Bryssel under tisdagen, var kopplad till terrorattackerna i Paris. Under insatsen utbröt skottlossning. Detta ledde till att fyra poliser skadades, en terrorist dödades och två personer greps.

هل تستعد لرحلة أو سوف تسافر لأي مكان بالعالم .. سجل هنا لتحصل على تخفيضات بالفنادق تصل ل90 % اضغط هنا

En misstänkt terrorist vid namnet Mohamed Belkaid hittades ihjälskjuten med en automatkarbin i famnen. Man hittade även en IS-flagga bredvid mannen. Den belgiska åklagaren berättar att han var 35 år gammal och algerisk medborgare.

Sky News rapporterar att Belkaid var tidigare gift och bosatt i Sverige. Man vet dock inte när.
Han reste till Syrien via Frankrike, Spanien och Tyskland och passerade den turkiska gränsen i april 2014. Det är oklart när han återvände till Europa och bosatte sig i Belgien.
Skriven i Stockholms län
En person med samma namn, ålder och nationalitet är folkbokförd på en adress i Stockholms län. Dock bor han inte där, enligt en man som är skriven på samma adress.
– Jag och min familj har bott i den här lägenheten i två år. Jag känner ingen Mohamed Belkaid. Det måste vara en tidigare hyregäst, säger mannen när Aftonbladet ringer.
Vad vet du om den tidigare hyresgästen?
– Jag har hört rykten om att han flydde landet, men jag vet inte om det stämmer.
– Hela situationen känns jobbig.

Personen med samma namn som den dödade terroristen har åkt in och ut ur fängelse efter att ha dömts för flera småbrott, däribland stöld, brukande av falsk urkund och snatteri.
2013 dömdes han till dagsböter för brott mot knivlagen efter att ha ertappats med en kniv på Ikea i Barkaby.
Knivfyndet föregicks av ett bråk, där en småbarnsfar anklagade mannen för att ha stulit hans plånbok och bilnycklar. Fällkniven upptäcktes av väktare när han visiterades.

Säpos kommunikationschef Mark Vadasz säger att han inte kan kommentera fallet.
– Den information som vi har i det här ärendet kommunicerar vi med de belgiska myndigheterna. Den belgiska polisutredningen pågår fortfarande, så vi överlåter till dem att bedöma vilken information de vill gå ut med.
Inte heller Eric Van Der Sypt, federal åklagare i Belgien, vill kommentera.
– Jag kan inte bekräfta uppgiften med anledning av en pågående utredning, säger han till nyhetsbyrån TT.

Aftonbladet

Läs mer

هل لديك عقار أو شقة أو فيلا خالية في أي مكان بالعالم .. سجل من هنا لتعرضه لحجوزات المسافرين باليوم او الاسبوع او الشهر وأحصل على أكبر مقابل مالي .. سجل عقارك هنا .اذهب الى اعلى الصفحة

Klicka här för att återgå till huvudsidan

Dela detta:

Du kanske gillar även...

أضف تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.