Kropp hittad i en väska – norsk kvinna

En norsk kvinna i 30-årsåldern har mördats i Berlin, rapporterar VG.

هل تستعد لرحلة أو سوف تسافر لأي مكان بالعالم .. سجل هنا لتحصل على تخفيضات بالفنادق تصل ل90 % اضغط هنا

Enligt uppgifter i tysk media hittades kroppen i en resväska.

 

En kvinna hittades mördad nära floden Spree i Treptower Park i Berlin på lördagsmorgonen den 13 juni. Ett äldre par gjorde upptäckten och kvinnan ska ha hittats i en resväska. Polisen gick i förra veckan ut med bilder på flera av kvinnans tillhörigheter för att få svar på vem hon är, skriver norska Verdens Gang med hänvisning till lokaltidningen Berliner Zeitung.

”Hittades den 13 juni”

Polisen bekräftar att kvinnan är från Nordeuropa och enligt uppgifter till den tyska tidningen ska hon vara norska.

Samtidigt bekräftar norska UD att en norsk kvinna i 30-årsåldern hittats mördad i Berlin samma datum.

– Hon hittades den 13 juni. Det är en sak för tysk polis, så det är de som får ge ytterligare information om händelsen, säger Ane Lunde, presstalesperson på norska UD, till VG.

Hon vill dock inte bekräfta att offret som hittades i Treptower Park är kvinnan från Norge. VG fick uppgifterna om den norska kvinnan sent på fredagskvällen och uppger att man under natten till i dag inte lyckats komma i kontakt med tysk polis.

En tysk man greps tidigt i utredningen. Han är misstänkt för att ha förhindrat polisens arbete, men har släppts på fri fot.

Efterlyser man

Fortfarande har ingen misstänkt gripits för mordet, men tysk polis söker efter en sydamerikansk man i 30-årsåldern. Han har efterlysts internationellt. Det är fortfarande oklart om mannen som söks och den döda kvinnan haft någon relation till varandra och i så fall vilken.

Under onsdagen ska polisen ha sökt igenom ett konstgalleri i stadsdelen Wedding i Berlin. Enligt VG finns uppgifter om att mordet kan ha begåtts där. Berliner Zeitung rapporterar att gärningsmannen ska ha använt den stora resväskan för att frakta kvinnans kropp till parken som ligger flera kilometer från konstgalleriet.

Enligt den tyska tidningen ska resväskan med kvinnans kropp ha dumpats i floden Spree. Dagar senare ska en man ha upptäckt den och dragit upp den på land i hopp om att hitta något värdefullt. När han såg kroppen ska han ha lämnat platsen och kroppen och väskan hittades senare av det äldre paret.

Anhöriga till den norska kvinnan är underrättade.

– Anhöriga erbjuds konsulärt bistånd, säger Ane Lunde på norska UD till VG.

هل لديك عقار أو شقة أو فيلا خالية في أي مكان بالعالم .. سجل من هنا لتعرضه لحجوزات المسافرين باليوم او الاسبوع او الشهر وأحصل على أكبر مقابل مالي .. سجل عقارك هنا .اذهب الى اعلى الصفحة

Klicka här för att återgå till huvudsidan

Dela detta:

Du kanske gillar även...

أضف تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.