Passningsstraffen inte till Suarez

ladda ned (7)
Sveriges Nyheter: Barçatränaren Luis Enrique såg lika förvånad ut som alla andra. Men han, liksom hela spelartruppen, kände till att Messi, Suárez och Neymar hade förberett något. Men han visste inte riktigt vad eller när det skulle utföras.

– På träningarna är de ännu bättre och gör ännu mer annorlunda saker, sade tränaren på presskonferensen efter matchen enligt tidningen Sport.

هل تستعد لرحلة أو سوف تسافر لأي مكان بالعالم .. سجل هنا لتحصل على تخفيضات بالفنادق تصل ل90 % اضغط هنا

Stjärntrion hade tränat på straffen under veckan. Lagkamraterna hade sett det, men de visste inte om det var ett skämt eller om de verkligen tänkte sätta planerna i verket.

– Som nästan alla saker vi gör på matcherna, har vi tränat på det. Vi visste att det var riskfyllt, men vi har förberett mycket, sade Neymar och avslöjar att det ändå inte riktigt blev som det var tänkt.

– Straffen var för mig, men Suárez var närmare.

Många har jämfört den spektakulära straffen med Johan Cruyffs konstverk 1982. Tidningar över hela världen skrev att tvåmanna-straffen hade uppfunnits den dagen. Själv sade Cruyff att han och Jesper Olsen ville ge fansen något extra eftersom det snart var jul.

Men Fifa vet att berätta att Cruyff var inte den första att slå en indirekt straffspark. Den uppfanns för 55 år sedan av en belgare i en kvalmatch till VM i Sverige 1958. Motståndet var Island och Belgien ledde redan med 6–1 när Rik Coppens fick chansen att utöka ledningen från straffpunkten. Men Coppens petade bollen till Andre Piters. Han slog den tillbaka till Coppens, som enkelt kunde göra mål.

Läs mer

Facebook kommentarer

اذهب الى اعلى الصفحة

Klicka här för att återgå till huvudsidan

Dela detta:

Du kanske gillar även...

اترك رد

error: Content is protected !!
%d مدونون معجبون بهذه: