Tysk vinst i EM-finalen

WolffGY

Sveriges Nyheter: Tyskland tog sitt andra EM-guld i handboll efter en storseger mot förhandsfavoriten Spanien. Finalen i Krakow slutade 24-17.

– Det var nog ingen som hade räknat med det innan turneringen, säger Magnus Wislander.

Anderas Wolff storspelade i det tyska målet, i halvtid hade Spanien bara lyckats få in sex mål bakom den tyske målvakten.

هل تستعد لرحلة أو سوف تسافر لأي مكان بالعالم .. سجل هنا لتحصل على تخفيضات بالفنادق تصل ل90 % اضغط هنا

– Det är en helt fantastiskt match Wolff gör, bland det bästa målvaktsspel jag sett, kommenterade Radiosportens expert Magnus Wislander i Sportextra.

Spanien kom aldrig nära, det var Tyskland som dominerade matchen från start till mål. Handbollsmatcher brukar ju ofta avgöras först i slutminuterna, men i den här EM-finalen stod de tyska fansen upp och firade segern redan när det var sju minuter kvar att spela.

Tyskland vann till slut med sju bollars marginal och tog landets andra EM-guld – tolv år efter det första. Tidigare under dagen blev det också klart att Kroatien slutar trea i EM efter seger mot Norge i bronsmatchen.

– Jag tycker att de tre lagen som har imponerat på mig är Tyskland, Norge och Ryssland, publikfriande handboll och med unga nya spelare som kommer fram och är modiga. Samtidigt ska vi inte förringa Sveriges insats som också har spelat bra med ett ungt lag, sammanfattade Magnus Wislander mästerskapet.

Sveriges Radio

Läs mer

Facebook kommentarer

اذهب الى اعلى الصفحة

Klicka här för att återgå till huvudsidan

Dela detta:

Du kanske gillar även...

اترك رد

error: Content is protected !!
%d مدونون معجبون بهذه: