ylliX - Online Advertising Network
السويد-بالعربي

Tände eld på sig efter besök

ستوكهولم - السويد بالعربي /

Men hot om självmord och självskadebeteende ökar. Hittills i år har Migrationsverket registrerat fler än 200 sådana incidenter.

Den asylsökande mannen hade ett inbokat möte på migrationsverkets kontor i Solna i onsdags. Efter mötet gick mannen ut ur lokalerna och hällde brandfarlig vätska över sig. Sedan tände han eld på sig själv.

– Den säkerhetsvakt som finns i lokalen plus en anställd hjälper honom av med jackan som fattat eld och kväver elden. Samtidig ringer de efter en ambulans, men mannen behövde inte sjukvård, säger Charlotte Jakobsson pressekreterare på Migrationsverket.

Mannen omhändertogs i stället av polis enligt lagen om psykiatrisk tvångsvård. Mannen och hans hustru kördes till Sankt Görans sjukhus för vård.

Migrationsverket vill inte kommentera om agerandet var kopplat till hans asylprocess.

Att asylsökande försöker skada sig själva eller hotar med självmord sker nästan dagligen i Migrationsverkets verksamhet. Samtidigt som antalet personer som är inskrivna hos Migrationsverket slår alla rekord har även antalet incidenter ökat kraftigt. Hittills i år finns nästan 1.300 incidenter registrerade. DN:s genomgång visar att 230 av fallen rör hot om självmord, psykiska kollapser och personer som skadar sig själva. Bara i november inträffade 30 händelser, i fyra av fallen handlar det om självmordsförsök.

I ett fall ska en person ha lyckats ta sitt liv.

Att det går så långt som att de faktiskt försöker ta sina liv är dock ovanligt.

– Vi har en handfull sådana händelser per år, i år har vi ytterligare två fall där personer hällt brandfarlig vätska över sig men där de inte gått längre än så, säger Maria Johansson arbetsmiljöspecialist på Migrationsverket.

Även hoten mot Migrationsverkets personal från asylsökande har ökat.

– Den kategorin som ökar är hoten, att man hotar att göra sig själv illa eller våra medarbetare eller att man ska komma till våra lokaler och ställa till med skada. De reella våldsituationerna har däremot inte ökat. Vi har inte fler incidenter där de här hoten har blivit verklighet, säger Maria Johansson

Migrationsverkets personal får genomgå utbildning i hur de ska bemöta människor i sin verksamhet. Men Maria Johansson poängterar att det inte ingår i deras uppdrag att hantera självmordsbenägna personer.

– Vi har ett stort uppdrag i att ta hand om de som söker asyl, vi ska värna de personerna. Men någonstans tar vår kompetens slut och andra delar av samhället får ta vid, säger hon.

Medarbetare som hamnar i jobbiga situationer erbjuds stöd och i vissa fall kan de få en annan tjänst under en tid där de inte behöver möta asylsökande.

DN

لسرعة التواصل معنا ارسل ايميل لنا ..اضغط هنا

h2>إضغط هنا لتفوز بجائزة ضربة حظ مع الشركة الراعية ..أشترك مجانا لتكون مؤهل للفوز من هنا . يمكنك أن تجرب عدة مرات وتؤهل نفسك لرحلة العمر مجانا اضغط هنا

.....المزيد هذه الأخبار وعشرات الأخبار الأخري تجدونها على موقع السويد بالعربي من ستوكهولم
Dela detta:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

error: Content is protected !!
%d bloggare gillar detta: