ylliX - Online Advertising Network
السويد-بالعربي

Kritiserad strategi mot extremism ses över

ستوكهولم - السويد بالعربي /

Den handlingsplan mot våldsbejakande extremism som Stockholms stads rödgrönrosa styre tagit fram och som klubbades i socialnämnden i förra veckan möttes av kritik från oppositionen. I strategin ingår att organisationer som exempelvis jobbtorg och bostadsbolag ska kopplas in. Folkpartiets oppositionsborgarråd Lotta Edholm menade att hemvändare som krigat för terrorgrupper som Islamiska staten (IS) i första hand ska lagföras och inte erbjudas bostad och jobb.

للحصول على دعم فوري اضغط هنا

Nu öppnar Karin Wanngård för prata med oppositionen och arbeta om strategin innan den behandlas i kommunfullmäktige.

”Att Stockholm går före och nu arbetar fram en strategi mot våldsbejakande extremism är viktigt för att komma till rätta med ett växande samhällsproblem. Denna strategi vinner på att fullmäktiges partier i så bred enighet som möjligt kan stå bakom den. Majoriteten i stadshuset kommer nu att ta in synpunkter på socialnämndens förslag och arbeta för en bred förankring när strategin slutligen behandlas av fullmäktige under hösten”, skriver Karin Wanngård i en kommentar.

Kristdemokraternas gruppledare i Stockholms stad, Erik Slottner, välkomnar att strategin ska ses över.

– Bjuder de in till blocköverskridande samtal så kommer jag så klart att delta i dem, säger Erik Slottner.

Han tycker att strategin som den ser ut nu består av ”floskler och tomma ord”.

– Den måste bli mycket mer tydlig och konkret. Främst måste den handla om hur vi kan avradikalisera framför allt unga män som håller på att radikaliseras. Det är det absolut viktigaste.

Erik Slottner vill också att de rödgrönrosa släpper vad han kallar ”gräddfilstänkande” i strategin.

– Det står att när man kommer hem från att ha krigat utomlands, med till exempel Islamiska staten, ska man upprätta kontakt med jobbtorg och bostadsbolagen. Så kan vi inte skriva

SvD

لسرعة التواصل معنا ارسل ايميل لنا ..اضغط هنا

h2>إضغط هنا لتفوز بجائزة ضربة حظ مع الشركة الراعية ..أشترك مجانا لتكون مؤهل للفوز من هنا . يمكنك أن تجرب عدة مرات وتؤهل نفسك لرحلة العمر مجانا اضغط هنا

.....المزيد هذه الأخبار وعشرات الأخبار الأخري تجدونها على موقع السويد بالعربي من ستوكهولم
Dela detta:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

error: Content is protected !!
%d bloggare gillar detta: