ylliX - Online Advertising Network
السويد-بالعربي

Ryska flygvapnet sköts ner

ستوكهولم - السويد بالعربي /

vladimir-putin_2759865b

للحصول على دعم فوري اضغط هنا

Sveriges Nyheter: Nyheten kom på tisdagsmorgonen att två turkiska F16-plan skjutit ner ett utländskt stridsplan vid den syrisk-turkiska gränsen, sedan det kränkt det turkiska luftrummet.

هل لديك عقار أو شقة أو فيلا خالية في أي مكان بالعالم .. سجل من هنا لتعرضه لحجوزات المسافرين باليوم او الاسبوع او الشهر وأحصل على أكبر مقابل مالي .. سجل عقارك هنا
هل تستعد لرحلة أو سوف تسافر لأي مكان بالعالم .. سجل هنا لتحصل على تخفيضات بالفنادق تصل ل90 % اضغط هنا
لمشاهدة جميع فيديوهات السويد الهامة والجديدة على يوتيوب اضغط هنا

Ryssland bekräftade vid tiotiden att planet, av typen SU-24, tillhör det ryska flygvapnet, men förnekar att det skulle ha flugit in över Turkiet. Enligt Rysslands president Vladimir Putin utgjorde piloterna inte ett hot och planet sköts ned på syriskt territorium, 4 kilometer från den turkiska gränsen.

– Det var ett hugg i ryggen av terroristernas medbrottslingar, säger presidenten om nedskjutningen, enligt flera nyhetsbyråer.

– Det går inte att kalla det någonting annat.

Natoländerna har på Turkiets begäran kallats till ett extrainsatt möte. Klockan 16 i dag ska de träffas för att diskutera nedskjutningen, skriver norska nyhetsbyrån NTB.

”Utförde bombuppdrag”

Ryska nyhetsbyråer citerar ett uttalande från försvarsministeriet som hävdar att piloterna utförde ett bombuppdrag över Syrien när det plötsligt sköts ner.

Turkiets version är att piloterna varnades tio gånger inom loppet av fem minuter om att de befann sig över Turkiet, men att varningarna ignorerades.

Nedskjutningen fångades delvis på film och turkiska tv-kanalen Habertürk visar bilder på ett brinnande plan som snabbt störtar mot marken.

Planet kraschade inne på syriskt territorium i Latakiaprovinsen där Ryssland har sin flygbas. I området har den syriska regimen inlett en markoffensiv den senaste veckan.

Båda piloterna döda

Enligt vittnesuppgifter sågs de två piloterna skjuta ut sig innan det brinnande planet störtade till marken.

Enligt uppgifter till Sky News är de båda piloterna döda. Det bekräftar också Alpaslan Celik, en befälhavare för en turkmenisk styrka i Syrien, enligt Reuters.

– Våra kamrater sköt i luften och de dog i luften, säger Alpaslan Celik.

Ryska militärhelikoptrar, som efter nedskjutningen befunnit sig i området för att leta efter planets piloter, rapporteras under eftermiddagen ha beskjutits av syriska rebellgrupper. En helikopter uppges ha träffat en missil.

– En helikopter tvingades nödlanda i ett område kontrollerat av regimen i nordöstra Latakia efter att det beskjutits av rebeller, säger Rami Abdel Rahman från syriska observatoriet för mänskliga rättigheter.

Vladimir Putin poängterade i sitt uttalande att Nato-landet Turkiet, som är en del av den USA-ledda koalitionen som bombar Islamiska staten, sköt ner planet trots en överenskommelse mellan USA och Ryssland om att undvika sådana incidenter.

– Vi kommer aldrig att tolerera sådana här brott, säger Putin.

– Våra piloter och vårt flygplan hotade inte Turkiet på något sätt.

Tidigare protester

Nu samlas dussintals personer utanför det ryska konsulatet i Istanbul för att protestera mot det ryska agerandet i turkmeniska regionerna i Syrien.

– Dödande ryssar, lämna Syrien, har de hörts säga.

Senast i oktober sköt Turkiet ned en drönare som flugit in i landets luftrum. Landet har vid två tidigare tillfällen protesterat mot att Ryssland kränkt turkiskt luftrum i samband med bombningarna av bland annat IS.

Turkiet har även tidigare skickat upp stridsflyg för att möta ryska plan i luften och avvisa dem.

Sedan tidigare hade den tidigare ryska utrikesministern Sergej Lavrov planerat ett besök i Turkiet under morgondagen. Nu har han bestämt sig för att ställa in mötet. Han uppmanar även ryssar att inte resa till Turkie

Aftonbladet

لسرعة التواصل معنا ارسل ايميل لنا ..اضغط هنا

h2>إضغط هنا لتفوز بجائزة ضربة حظ مع الشركة الراعية ..أشترك مجانا لتكون مؤهل للفوز من هنا . يمكنك أن تجرب عدة مرات وتؤهل نفسك لرحلة العمر مجانا اضغط هنا

Dela detta:

أضف تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.

error: Content is protected !!
%d مدونون معجبون بهذه: