Flera ihälskjutna på lyxhotell

mali1

Sveriges Nyheter – Bamako: Flera personer sköts ihjäl när militanta islamister på fredagen öppnade eld på ett hotell i Malis huvudstad Bamako, rapporterar franskspråkiga tidningar. Minst 170 personer hålls gisslan på hotellet.

Kraftigt beväpnade män tog sig vid sjutiden på fredagsmorgonen, lokal tid, in på hotell Radisson Blu. Gruppen ska ha tagit sig förbi säkerhetskontrollen i en bil med diplomatskyltar, rapporterar franskspråkiga Jeune Afrique.

هل تستعد لرحلة أو سوف تسافر لأي مكان بالعالم .. سجل هنا لتحصل على تخفيضات بالفنادق تصل ل90 % اضغط هنا

Flera personer ska ha dödats i attacken, däribland hotellgäster, anställda vid hotellet och vakter, enligt tidningen.

– Väldigt tidigt på morgonen utbröt skottlossning. Uppenbarligen handlar det om ett försök att ta gisslan. Polisen är på plats och spärrar av området, säger en ”säkerhetskälla” till nyhetsbyrån Reuters.

Ouest-France, den största franskspråkiga dagstidningen i världen, rapporterar att det är jihadister som tagit gisslan.

Försvarsmakten har cirka 250 personer i Mali, men pressavdelningen har inga uppgifter om att någon av dessa skulle omfattas av händelsen. Sverige har också sjuksköterskor och andra på plats i FN:s fredsuppdrag Minusma, och en del bor i hotellkvarteren, men UD har inga uppgifter om dödade eller gisslantagna svenskar.

DN

هل لديك عقار أو شقة أو فيلا خالية في أي مكان بالعالم .. سجل من هنا لتعرضه لحجوزات المسافرين باليوم او الاسبوع او الشهر وأحصل على أكبر مقابل مالي .. سجل عقارك هنا .اذهب الى اعلى الصفحة

Klicka här för att återgå till huvudsidan

Dela detta:

Du kanske gillar även...

أضف تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.