Mammans kommentar om sonens dom

ستوكهولم - السويد بالعربي /

lisa

Sveriges Nyheter: Av arbetsgivare och kollegor har Nerijus Bilevicius beskrivits som lojal, trygg och arbetssam.

هل تستعد لرحلة أو سوف تسافر لأي مكان بالعالم .. سجل هنا لتحصل على تخفيضات بالفنادق تصل ل90 % اضغط هنا

Han är tidigare ostraffad och har under sina tre år i Sverige levt under ordnade förhållanden tillsammans med sin fru och yngre bror.

I Kriminalvårdens personutredning beskrivs hur 35-åringen haft goda uppväxtvillkor utan inslag av våld eller missbruk och att han regelbundet besökt sina föräldrar i Litauen.

För hans mamma var därför chocken stor när han dömdes för mord.

– Det måste vara fel. Det kan inte vara så här. Och det är orättvist. Han kunde inte ha gjort detta. Han har inte varit uppfostrad på det sättet, säger mamman till GT.

Räds självmord

Hon gråter under intervjun och räds att sonen kommer att ta sitt liv i häktet. Trots den starka tekniska bevisningen är hon övertygad om sonens oskuld och anar en konspiration mellan polis, åklagare och godsherren som anställt bröderna, skriver GT.

– Hur ska jag nu kunna berätta om det här beslutet för min sjuke man och min mor? Vi är utlämnade till Guds nåde. Ingen hjälper oss, säger hon.

Redan när Aftonbladet i somras pratade med mamman bedyrade hon sonens oskuld.

– De skulle aldrig kunna göra något sådant här, sa hon då.

Nerijus Bilevicius advokat Inger Rönnbäck har tidigare uppgett för Aftonbladet att hon med stor sannolikhet skulle överklaga en fällande dom – något som hennes klient ändå inte räknat med.

– Han är förtvivlad. Han har fortfarande den bestämda uppfattningen att han är oskyldig, säger Rönnbäck till TT.

Hon kommer under tisdagen att träffa sin klient för att bestämma om de ska överklaga domen, som hon själv hade förstått kunde gå emot dem.

– Jag var förberedd på detta. Nu ska vi ta ställning till om vi ska överklaga, vilket är troligt, säger Inger Rönnbäck.

Vill veta varför

Lisa Holms familj hade hoppats på en fällande dom, och enligt deras målsägarbiträde Tore Brandtler var domen precis vad de räknat med.

– Det är bra att tingsrätten funnit att det är rätt gärningsman. Det har ju också vi varit övertygade om under utredningen, säger Brandtler till Aftonbladet.

Han fortsätter:

– Det är ju däremot så att fortfarande är frågan ”varför?” inte besvarad. Det är just som pappan uttryckte när han hördes i rätten: ”Varför fanns din dna på insisdan av min dotters byxor?”.

Han är övertygad om att domen kommer att överklagas av försvaret, och hoppas att Nerijus Bilevicius i en hovrättsförhandling vill komma med ett erkännande:

Aftonbladet

.....المزيد هذه الأخبار وعشرات الأخبار الأخري تجدونها على موقع السويد بالعربي من ستوكهولم

هل لديك عقار أو شقة أو فيلا خالية في أي مكان بالعالم .. سجل من هنا لتعرضه لحجوزات المسافرين باليوم او الاسبوع او الشهر وأحصل على أكبر مقابل مالي .. سجل عقارك هنا .اذهب الى اعلى الصفحة

اضغط هنا للذهاب إلىالصفحة الرئيسية

Dela detta:

Du kanske gillar även...

أضف تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.

error: Content is protected !!
%d مدونون معجبون بهذه: