ylliX - Online Advertising Network
السويد-بالعربي

SD-ledamot: ”Somalier har ett IQ på 60”

ستوكهولم - السويد بالعربي /

 Jan Bergström

Sveriges Nyheter: På sin privata Facebook-blogg ”Vingåkers Sverigedemokrater” skriver Jan Bergström, SD-politiker och ledamot i kommunfullmäktige i Vingåker, flera inlägg som uppmärksammats av bloggen Inte rasist, men.

للحصول على دعم فوري اضغط هنا

Han skriver att somalier har ett IQ på 60 medan svenskar i genomsnitt har ett IQ på 100. Barn med en svensk förälder och en förälder från Somalia får därmed lägre IQ, hävdar Jan Bergström.

”Om varje man tar emot en invandrad kvinna och varje kvinna en invandrarman så har vi nästa sommar en miljon små ”mixed” barn. Enligt Mendels ärftlighetslagar kommer de att få hälften av anlagen från vardera föräldern. Deras IQ blir således runt 80″, skriver han.

 

”Inga svenskar som eldar”

Han hävdar även att det är flyktingarna själva som ligger bakom den senaste tidens alla bränder på landets asylboenden. Som bekant har ju över 20 nuvarande eller möjliga asylboenden brunnit upp eller eldhärjats sedan årsskiftet.

I ett inlägg daterat den 11 november skriver han:

”Vi vet ju att över 1000 bilar och 500 skolor brunnit i ”utanförskapsområdena” under året så det är inte svårt att gissa vilka som eldar på asylboendena också”.

Tänker inte avgå

Expressen har sökt Jan Bergström på telefon, sms och e-post. Han svarar till sist på våra frågor med ett mejl på fredagskvällen.

Kommer du att sitta kvar på dina politiska uppdrag?

”Varför skulle jag inte sitta kvar menar du? Mina åsikter delas förmodligen av alla människor när det gäller vem man tycker mest om. Sina egna barn eller andras ungar.”

Funderar du på att avgå?

”Nej jag funderar inte på att avgå men om partiet hystar ut mig finns det andra som passar bättre.”

Vad menar du med det du skriver om att invandrare skulle ha lägre IQ än svenskar?

”De invandrare som kommer hit från Afrikas Horn och Afghanistan har enligt världsrankingen på nätet ett IQ mellan 60 och 70 medan svenskarnas ligger på 100 och japanernas runt 115. Så gott som alla vi tar emot kommer från Afghanistan och Somalia.”

Kan du förstå att folk blivit upprörda efter dina inlägg?

”Folk som blir upprörda har förmodligen sövts till okunskap av media. Vänsterfolk och PK-eliten blir upprörda över allt som inte ingår i deras tankemönster. Svar JA alltså.”

Det har brunnit över 20 befintliga eller planerade flyktingförläggningar i år. Vad har du för belägg för att det är flyktingar som tänt eld på dem?

”Under mina första 50 år i landet brann noll förläggningar, bilar, skolor eller kyrkor eller ens moskéer. Sedan vi blivit berikade med invandrare brinner zigenarläger, skolor, bilar, kyrkor och moskéer samt flyktingförläggningar. Du som journalist borde väl inse att vi tar emot t ex kristna som fått fly från jihadisterna för att överleva och här möter desamma ohöljda hat från ”flyende” jihadister. Folkgrupperna blandas på förläggningarna och det leder till konflikter, minst sagt. Vi har tyvärr bara sett början än. SD har strängt fördömt våldsdåd och jag har svårt att tänka mig att våra mesiga medlemmar skulle ha någon skuld i någon brand.”

”Så dumt att man smäller av”

Sverigedemokraternas vice distriktsordförande i Södermanland, Bertil Malmberg, har läst Jan Bergströms inlägg och han är inte sparsam med kritiken mot sin partikamrat.

– Det är helt oacceptabelt. Det är helt osakligt och det är utanför vår kommunikationspolicy, säger han.

Vad händer nu då?

– Vi gör en rapport om denna incident till partistyrelsen.

Ser du att han kan sitta få vara kvar i SD?

– Det är inte jag som bestämmer detta utan vi följer de regler vi har. Du har väl hört vad jag egentligen tycker.

Vad är det du reagerar emot främst?

– Det är så dumt att man smäller av, ursäkta språket, men det här att han säger att om det kommer någon utifrån och en svensk så skulle det bli 80 i IQ. Då har han verkligen inte förstått någonting.

 

Expressen

لسرعة التواصل معنا ارسل ايميل لنا ..اضغط هنا

h2>إضغط هنا لتفوز بجائزة ضربة حظ مع الشركة الراعية ..أشترك مجانا لتكون مؤهل للفوز من هنا . يمكنك أن تجرب عدة مرات وتؤهل نفسك لرحلة العمر مجانا اضغط هنا

.....المزيد هذه الأخبار وعشرات الأخبار الأخري تجدونها على موقع السويد بالعربي من ستوكهولم
Dela detta:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

error: Content is protected !!
%d bloggare gillar detta: