ylliX - Online Advertising Network
skatteverket

Skatteverkets information om fördelning av anskaffningsutgift med anledning av SaltX Technology Holding AB:s nyemission år 2018 av aktier och teckningsoptioner

ستوكهولم - السويد بالعربي /

Sveriges Nyheter: Skatteverkets information SKV M 2019:10
om fördelning av anskaffningsutgift med anledning av SaltX Technology Holding AB:s nyemission år 2018 av aktier och teckningsoptioner
Erbjudandet
SaltX Technology Holding AB, organisationsnummer 556917-6596 (SaltX) har uppgett följande.
En extra bolagsstämma i SaltX godkände den 14 november 2018 styrelsens beslut från den 29 oktober 2018 om nyemission av aktier och teckningsoption med företrädesrätt för befintliga aktieägare. Erbjudandet innebar att den som på avstämningsdagen den 21 november 2018 var registrerad som aktieägare i SaltX för varje aktie fick en uniträtt. Fyra uniträtter berättigade till teckning av en unit bestående av en aktie serie B och en teckningsoption av serie TO6.
Teckningsrätterna (i bolagets prospekt benämnda uniträtter) handlades på Nasdaq First North Premier under perioden 23 november – 5 december 2018. Sista dag för att teckna units med stöd av teckningsrätter var den 7 december 2018. Teckningskursen uppgick till 5,50 kronor per unit, vilket motsvarade en emissionskurs per aktie om 5,50 kronor. Teckningsoptionerna emitterades vederlagsfritt. De nyemitterade aktierna och teckningsoptionerna var föremål för handel på Nasdaq First North Premier. Första dag teckningsoptionerna handlades var den 18 januari 2019.
Innehav av två teckningsoptioner av serie TO6 berättigar till teckning av en nyemitterad aktie i SaltX till en kurs om 13 kronor per aktie. Teckning av aktier med stöd av teckningsoptioner av serie TO6 kan ske under perioden den 1 januari 2020 – 31 oktober 2021.

للحصول على دعم فوري اضغط هنا

Skatteregler
Den sammanlagda anskaffningsutgiften för nytecknade aktier och optionsrätter till nyteckning av aktier anskaffade genom erbjudandet i form av units ska fördelas mellan aktierna och optionsrätterna på så sätt att fördelningen görs med utgångspunkt i marknadsvärdena för aktierna och teckningsoptionerna.
Anskaffningsutgiften för teckningsrätter tilldelade vid nyemissionen är noll kronor.
Har teckningsrätter anskaffats på annat sätt än genom tilldelning vid emissionen utgör likviden för teckningsrätterna en del av anskaffningsutgiften för de nytecknade värdepapperna i SaltX.
1

هل لديك عقار أو شقة أو فيلا خالية في أي مكان بالعالم .. سجل من هنا لتعرضه لحجوزات المسافرين باليوم او الاسبوع او الشهر وأحصل على أكبر مقابل مالي .. سجل عقارك هنا
هل تستعد لرحلة أو سوف تسافر لأي مكان بالعالم .. سجل هنا لتحصل على تخفيضات بالفنادق تصل ل90 % اضغط هنا
لمشاهدة جميع فيديوهات السويد الهامة والجديدة على يوتيوب اضغط هنا

SKV M 2019:10
Beräkning
Aktierna och teckningsoptionerna av serie TO6 i SaltX är marknadsnoterade på Nasdaq First North Premier. Handeln med teckningsoptionerna påbörjades den 18 januari 2019. Medianvärdet av de fem första handelsdagarnas lägsta betalkurser för teckningsoptioner av serie TO6 var 0,60 kronor. Motsvarande medianvärde för aktien för samma tidsperiod var 5,53 kronor per aktie.
Av anskaffningsutgiften för en unit i SaltX bör därför (5,53 / (5,53 + 0,60) =) 90,2 procent hänföras till den nytecknade aktien och (0,60 / (5,53 + 0,60) =) 9,8 procent till teckningsoptionen av serie TO6.
Även i de fall betalda tecknade units (BTU) har köpts på marknaden och sedan sålts i form av aktier och teckningsoptioner, bör ovan angivna procenttal kunna användas vid fördelningen av anskaffningsutgiften på aktier och teckningsoptioner.

Exempel
Om anskaffningsutgiften för en nytecknad unit var 5,50 kronor ska (0,902 x 5,50 =) 4,96 kronor hänföras till den nytecknade aktien. Teckningsoptionen av serie TO6 anses anskaffad för (0,098 x 5,50 =) 0,54 kronor.

Skatteverket har beslutat allmänna råd om fördelningen av anskaffningsutgiften, se SKV A 2019:7. …………….Läs mer

Följ oss på Facebook och håll dig uppkopplad!

لسرعة التواصل معنا ارسل ايميل لنا ..اضغط هنا

h2>إضغط هنا لتفوز بجائزة ضربة حظ مع الشركة الراعية ..أشترك مجانا لتكون مؤهل للفوز من هنا . يمكنك أن تجرب عدة مرات وتؤهل نفسك لرحلة العمر مجانا اضغط هنا

Dela detta:

أضف تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.

error: Content is protected !!
%d مدونون معجبون بهذه: