ylliX - Online Advertising Network
Morgonnyheter i Sverige

Morgonnyheter i Sverige idag 25/03/2019

ستوكهولم - السويد بالعربي /

Sveriges NyheterSoldat omkom i militärövning – kördes på av stridsfordon
En soldat har omkommit under militärövningen Northern Wind.
Det var klockan 00.55 under natten mot måndagen som en allvarlig olycka inträffade utanför Överkalix då en person blivit påkörd av ett stridsfordon.

للحصول على دعم فوري اضغط هنا

Enligt Försvarsmakten är ett stridsfordon 90 inblandat och en person har bekräftats avliden. I övrigt finns inga andra personskador rapporterade. Det ska också röra sig om endast svensk personal.

هل لديك عقار أو شقة أو فيلا خالية في أي مكان بالعالم .. سجل من هنا لتعرضه لحجوزات المسافرين باليوم او الاسبوع او الشهر وأحصل على أكبر مقابل مالي .. سجل عقارك هنا
هل تستعد لرحلة أو سوف تسافر لأي مكان بالعالم .. سجل هنا لتحصل على تخفيضات بالفنادق تصل ل90 % اضغط هنا
لمشاهدة جميع فيديوهات السويد الهامة والجديدة على يوتيوب اضغط هنا

Försvarsmaktens egna sjukvårdsresurser genomförde omhändertagande direkt på platsen och ambulans och polis tillkallades.

Krisstöd är nu upprättat och den inblandade personalen tas omhand på plats.

De anhöriga är ännu inte underrättade.

Med anledning av det som inträffat har Försvarsmakten upprättat två telefonlinjer för anhöriga som vill ha mer information.

Totalt deltar cirka 10 000 personer i Northern Wind, varav 7 000 kommer från Finland, Norge, USA och Storbritannien.

Annette, 59: Jag har sökt över 1 800 jobb
Åldersdiskrimineringen på den svenska arbetsmarknaden börjar redan vid 45 års ålder, visar forskning vid Karlstads universitet. 59-åriga Annette Höiland har sökt över 1 800 jobb i jakten på ett arbete.
– Jag har försökt med allt, men det är väldigt svårt. Jag känner att det är en väldig fixering vid åldern idag, säger Karlstadsbon Annette Höiland.

Hon är inte ensam i sin situation. Enligt professorn i sociologi Clary Krekula, som lett forskningsprojektet “Ett förlängt arbetsliv”, visar statistiken att långtidsarbetslösheten ökar redan vid 45 års ålder.

– En grundläggande fråga handlar om föreställningen att äldre och yngre är olika. Att man utifrån åldern kan säga något om vilka kompetenser, förmågor och ambitioner olika personer har, säger Clary Krekula.

Efter haveriet: Viking sky utreds
I Norge ska haverikommissionen undersöka kryssningsfartyget som i helgen havererade utanför norska kusten med över 1 300 personer ombord.

Via mobilfilmer har omvärlden kunnat se ganska desperata scener inifrån det havererade kryssningsfartyget Viking Sky. I det hårda vädret drev fartyget in mot land i lördags, och en stor evakuering satte igång.

Norska radion, NRK, har pratat med Karen Segtnan som, i full storm, flög en av räddningshelikoptrarna som hissade upp passagerarna två och två.

– Mörkret skapade lite extra utmaning, man var lite extra “på” och tog hänsyn till extra marginaler och liknande. Men upphissningen gick bra, säger hon.

Viking Sky är ett bara två år gammalt fartyg, men i lördags slutade alla fyra motorerna att fungera samtidigt. Norska haverikommissionen ska nu utreda olyckan.

– Först och främst handlar det om att ta reda på vad som har skett, hur det skedde och varför det skedde. Det kommer handla om att genomföra intervjuer, samla in elektroniska spår och data och sätta ihop det till en händelseförlopp, säger Dag Liseth på haverikommissionen.

Norska försvaret har sagt att förhållandena vid helgens evakuering var precis på gränsen för vad räddningshelikoptrarna klarar. I Norge har det också redan blivit en debatt om tillgången på räddningshelikoptrar i ett land med väldigt lång kust och mycket sjöfart.

Hade haveriet inträffat i Nordnorge “skulle man ha kommit till korta, åtminstone på helikoptersidan”, säger fylkesmannen (motsvarande landshövdingen) i Troms, Elisabeth Aspaker.

Fast på myndigheten Sjøfartsdirektoratet hävdar den tillförordnade chefen Lars Alvestad att beredskapen inom norsk sjöfart är god nog, även om han medger att allt kan bli bättre.

– Det finns förbättringspotential i allt som man gör, och eventuellt kommer sådana frågor att avslöjas av haverikommissionen. Men jag vill tro att att även om man här opererade på gränsen så opererade man på ett säkert sätt, säger Alvestad till NRK.

– I den grad man ska klara att ha en beredskap är den norska beredskapen den bästa.

Trump: Totalt friad av Muellerrapporten
Trump konspirerade inte med Ryssland, det slår den så kallade Rysslandsutredningen fast. Slutsatsen är en seger för presidenten som kallar utredningen för en skam som drabbat nationen.
Info om Twitter Ads och integritet
152 tn personer pratar om detta
– Ett olagligt försök att få bort mig men som misslyckades, det sa en sammanbiten snarare än segerrusig president till reportrarna innan han klev på helikoptern tillbaka till Vita huset efter en helg i Mar a lago.

Justitieminister Barrs fyra sidor långa sammanfattning av Muellers slutrapport ger presidenten rätt i att ingen konspiration ska ha förekommit mellan Trumpkampanjen och Ryssland. Efter nästan två års arbete och nära 500 intervjuer med vittnen kan Mueller beskriva en rad försök från rysk sida att inleda samarbeten med Trumpkretsen, försök som ska ha strandat.

Att det här nu förföljt Trump under så lång tid menar presidenten själv är skamligt.

Men Barrs sammanfattning lämnar en rad frågetecken. Mueller har till exempel inte velat ta ställning i frågan om ifall president Trump försökt hindra rättvisans gång och skriver att han varken kan slå fast att presidenten begått något brott – eller fria honom.

Demokraterna har redan signalerat att de kommer ta strid för att hela Muellers utredning ska offentliggöras.

– Vi måste få ta del av de uppgifter som finns i Muellerrapporten, eftersom det där mycket väl kan finnas grund för ytterligare kongressutredningar, säger den demokratiske senatorn Bob Menendez.

Han får medhåll från partikollegan Chuch Chumer som skriver på Twitter: “Amerikanerna vill veta sanningen, de förtjänar att få läsa hela Muellerrapporten Nu.”

Lovande läkemedel stoppat
Forskningen kring Alzheimers sjukdom drabbades i förra veckan av ett allvarligt bakslag när en lovande läkemedelskandidat inte gav önskat resultat.

Alzheimerforskaren Henrik Zetterberg vid Sahlgrenska akademin i Göteborg berättar att det här var en behandling som många hade hoppats på.

– Jag måste säga att det var ett jättestort bakslag som jag tror känslomässigt drabbar många patienter, anhöriga och forskare, för att det har varit så mycket problem i läkemedelsforskningen om Alzheimers sjukdom.

Det var i torsdags som en fas tre-studie stoppades eftersom läkemedelskandidaten som testades inte gav tillräcklig effekt.

Försöket handlade om en antikropp som testpersonerna fick intravenöst, direkt i blodet. I en första så kallad FAS 1-studie blev personerna som alla hade tidig Alzheimer bättre i sin sjukdom. Antikroppen minskade mängden plack med beta-amyloid, en sorts proteinklumpar som finns i hjärnan vid Alzheimers sjukdom.

Resultaten såg så lovande ut att nästa steg i läkemedelsprövningen, FAS 2, hoppades över. Men förra veckan genomfördes en analys av FAS 3-data av en oberoende dataövervakningskommitté. Den indikerade att antikroppen inte kommer att kunna ge önskad effekt på patienterna. Företagen bakom antikroppen bestämde då att studien skulle avbrytas.

Men allt hopp är inte ute när det gäller läkemedel mot Alzheimer, säger Henrik Zetterberg. Till exempel pågår studier om en annan antikropp, där det finns lovande FAS 2-data på att den skulle kunna hjälpa vid Alzheimer.

– Det är en antikropp som uppfanns av forskare i Uppsala, så det är spännande. Den tar småklumpar av beta-amyloid, som verkar vara särskilt giftiga vid Alzheimers sjukdom och som det skulle vara bra om man kunde oskadliggöra med en specifik medicin. Det pågår även annan forskning på varianter av antikroppar mot särskilda former av beta-amyloid, samt läkemedelskandidater mot andra förändringar i hjärnan vid Alzheimers sjukdom. Vi får inte ge upp!

Tusentals kycklingar skadas på väg till slakt
I snitt 1 800 kycklingar kommer varje dag in till Guldfågelns kycklingslakteri på Öland med brutna vingar enligt en larmrapport.

Detta berättar SVT Nyheter.

Efter att Livsmedelsverkets veterinärer förra året inspekterat slakten på Guldfågelns kycklingslakteri på Öland upptäckte de att ovanligt många kycklingar kom in med brutna vingar, i genomsnitt 1 800 om dagen, enligt veterinärerna.

Problemen på Guldfågeln kan vara så allvarliga att de bryter mot djurskyddslagen, berättar SVT Nyheter.

Enligt Guldfågelns egna beräkningar är det bara 500 av de 100 000 kycklingar som slaktas dagligen har brutna vingar. Men Anita Pettersson, primärchef på Guldfågeln säger till SVT att det är för tidigt att svara på varför vingskadorna har ökat, eller vad det kan bero på.

Netanyahu lämnar USA efter attack mot Tel Aviv
Israels premiärminister Benjamin Netanyahu kommer att åka hem tidigare än tänkt från USA med anledning av rapporter om att flera personer skadats i Tel Aviv efter en raketattack från Gazaremsan.

– Jag har beslutat, på grund av säkerhetshändelserna, att korta mitt besök i USA, säger Netanyahu i en video som publicerats av hans kansli.

– Jag kommer att träffa president (Donald) Trump om några timmar och direkt efter det kommer jag att återvända till Israel för att leda verksamheten”.

Netanyahu kallar attacken ett avskyvärt brott som kommer att leda till ett kraftigt svar från Israel.

Under måndagen väntas Trump signera ett dekret som erkänner Israels suveränitet i Golanhöjderna.

Tranrekord vid Pulken – nära 10 000 fåglar
Aldrig förut har så många tranor räknats in vid Pulken i Kristianstads vattenrike. Nästan 10 000 stycken fanns där på söndagskvällen.

– I eftermiddag har det bara flugit in flock efter flock. När vi hade räknat så långt vi kunde före mörkret hade vi 9 900, berättar tranvärden Evert Valfridsson från Nordöstra Skånes Fågelklubb.

– Och så många har vi aldrig haft vid ett enskilt tillfälle.

Tranorna ska nu vila upp sig vid Pulken ett litet tag innan de flyger vidare norrut och förbereder årets häckning. Om det kommer många fler vet Evert Valfridsson inte.

– Det blir spännande att se i morgon!…………….Läs mer

Följ oss på Facebook och håll dig uppkopplad!

لسرعة التواصل معنا ارسل ايميل لنا ..اضغط هنا

h2>إضغط هنا لتفوز بجائزة ضربة حظ مع الشركة الراعية ..أشترك مجانا لتكون مؤهل للفوز من هنا . يمكنك أن تجرب عدة مرات وتؤهل نفسك لرحلة العمر مجانا اضغط هنا

Dela detta:

أضف تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.

error: Content is protected !!
%d مدونون معجبون بهذه: