ylliX - Online Advertising Network
السويد-بالعربي

Tionde guldbollen för Zlatan

ستوكهولم - السويد بالعربي /

2761692326

Sveriges Nyheter: Tio gånger. Men Zlatan Ibrahimovic kan inte utlova en elfte guldboll efter kvällens pris.

للحصول على دعم فوري اضغط هنا

– Den (Guldbollen) ser lite annorlunda ut nu, lite längre. Men det var som jag lovade förra året, att jag skulle komma hit och ta min tionde guldboll och nu står jag här. Jag vet inte om jag kan lova samma sak för nästa år, säger Zlatan Ibrahimovic och fortsätter:

– Men den här tionde Guldbollen får mig att tänka på när jag spelade i MFF:s juniorlag. Jag satt i omklädningsrummet och kollade runt omkring och tänkte att för att jag ska lyckas måste jag vara tio gånger bättre än alla andra. Men det känns som om jag lyckades för länge sen ändå. Men det finns inget mer att säga, historier har skrivits om och om igen och jag hoppas att någon annan får uppleva det jag upplevt och upplever, för det går inte att beskriva den här känslan, glädjen och allt det jag går igenom, så ett stort tack till alla er som har följt mig från dag ett. Tack, säger Ibrahimovic.

Under presskonferensen fick Ibrahimovic frågan om han tror att någon annan kommer att lyckas med bedrifter att vinna tio guldbollar.

– Jag kan stolt säga, jag har gjort det, svarar den svenske lagkaptenen.

Ingen vet vad som händer nästa säsong, men den här sena måndagskvällens framträdande kan ha varit en grande finale. Kontraktet med Paris SG går ut i sommar och allt fler uppgifter pekar ut USA och troligen Florida som nästa adress för familjen Ibrahimovic.

Och varför inte? Inte för att han, god för minst en miljard kronor som han sägs vara, behöver krama ur karriärens sista slantar, det är mer för utmaningen och de affärsmöjligheter som öppnar sig för ett varumärke som under året breddade sitt sortiment med en herrparfym.

Färska MLS-rekryteringar som Steven Gerrard, Andrea Pirlo och Frank Lampard vittnar också om andra fördelar som borde attrahera den ständigt påpassade Ibrahimovic.

Han får vara betydligt mera ifred i en stad som Orlando än i Milano, dit han pratat om att kanske återvända efter sin tid i Inter och Milan.

Under senare delen av den 14 år långa karriären som utlandsproffs har Ibrahimovic gång på gång slagit fast att han fortsätter så länge han utvecklas, så länge han känner att han kan prestera på en nivå i linje med hans kunnande och ambitioner.

– Jag har sagt hela tiden att jag ska spela så länge jag är på topp och inte leva på mitt namn när det gäller fotboll, sade han i våras.

Tecken har funnits i år att han inte står lika stadigt på den där toppen längre utan snarare vinglar mot nedförsbacken. Det vore märkligt annars, 34 år som han är, när de där jobbiga småskadorna kommer oftare, med tanke på allt han presterat, alla titlar han vunnit åt sina klubbar.

Det fenomenala är att han fortfarande levererar, säsong efter säsong.

Till fyra vunna titlar med PSG i våras ska läggas att han i början av oktober slog Pauletas målrekord i klubben och i landslaget gjorde han åtta mål på åtta matcher i EM-kvalet.

Den mänskliga naturen är nu sådan att den som inget gör, förväntar du dig inget av men den som presterar, kräver du hela tiden mer av.

Är Ibrahimovic svag i någon eller några matcher, eller i perioder i en match, fortplantas tvivlen snabbt och han får höra att han förlorat sin magi, att han är i den där utförsbacken.

Det som kan sin Zlatan vet att inget triggar honom så mycket som att bli ifrågasatt och kritiserad, i synnerhet om han känner sig felaktigt behandlad. Han har revansch i sitt dna, som alla andra är han präglad av sin barn- och ungdom.

Han tar ingen skit.

Svagheten för konfrontationer har under hela karriären varit en extra injektion i bränslet som drivit talangen. Det har gett honom det han har, men det har också kostat en del.

Att kalla Frankrike för ett ”skitland” och idiotförklara domaren Lionel Jaffredo, som han gjorde efter ligaförlusten mot Bordeaux i mars, var väl inte det smartaste som kommit ur hans mun.

Sista chansen i Champions League

På planen har han inget kvar att bevisa, däremot att vinna och uppleva. Zlatan Ibrahimovic står förmodligen inför sin sista chans att vinna Champions League och han vill avsluta landslagskarriären med EM-slutspelet ”hemma” i Frankrike till sommaren.

Slår båda drömmarna in – det räcker alldeles säkert med en – står han garanterat här om ett år och kommer upp i ett helt lag guldbollar.

SverigesRadio

لسرعة التواصل معنا ارسل ايميل لنا ..اضغط هنا

h2>إضغط هنا لتفوز بجائزة ضربة حظ مع الشركة الراعية ..أشترك مجانا لتكون مؤهل للفوز من هنا . يمكنك أن تجرب عدة مرات وتؤهل نفسك لرحلة العمر مجانا اضغط هنا

.....المزيد هذه الأخبار وعشرات الأخبار الأخري تجدونها على موقع السويد بالعربي من ستوكهولم
Dela detta:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

error: Content is protected !!
%d bloggare gillar detta: