Skatteverkets allmänna råd om fördelning av anskaffningsutgift för aktier med anledning av BrainCool AB:s utdelning år 2018 av aktier i PolarCool AB

skatteverket
skatteverket

Sveriges Nyheter: Skatteverkets allmänna råd
om fördelning av anskaffningsutgift för aktier med anledning av BrainCool AB:s utdelning år 2018 av aktier i PolarCool AB
Skatteverket beslutar följande allmänna råd om fördelning av anskaffningsutgift för aktier med anledning av BrainCool AB:s utdelning år 2018 av aktier i PolarCool AB.

Av 42 kap. 16 § inkomstskattelagen (1999:1229) framgår att utdelning från ett svenskt aktiebolag (moderbolaget) i form av andelar i ett dotterbolag inte ska tas upp som intäkt om vissa villkor är uppfyllda.
För andelar som har förvärvats genom en sådan utdelning av andelar i dotterbolag som avses i 42 kap. 16 § inkomstskattelagen anses enligt 48 kap. 8 § första stycket inkomstskattelagen som anskaffningsutgift så stor del av omkostnadsbeloppet för aktierna i moderbolaget – beräknat vid tidpunkten för utdelningen – som motsvarar den förändring i marknadsvärdet som utdelningen medför för dessa aktier. När det senare ska beräknas ett omkostnadsbelopp för aktierna i moderbolaget ska, enligt andra stycket i lagrummet, den genomsnittliga anskaffningsutgiften minskas i motsvarande mån.
Allmänna råd:
Av anskaffningsutgiften för aktier i BrainCool AB bör 84 procent hänföras till dessa aktier och 16 procent till erhållna aktier i PolarCool AB.
___________
Dessa allmänna råd tillämpas fr.o.m. beskattningsåret 2018 och ersätter Skatteverkets allmänna råd (SKV A 2019:4) om fördelning av anskaffningsutgift för aktier med anledning av BrainCool AB:s utdelning år 2018 av aktier i PolarCool AB.

هل تستعد لرحلة أو سوف تسافر لأي مكان بالعالم .. سجل هنا لتحصل على تخفيضات بالفنادق تصل ل90 % اضغط هنا

På Skatteverkets vägnar

KATRIN WESTLING PALM
Lena Abrahamsson
(Rättsavdelningen, rättsenhet 1)

SKV A 2019:6
Inkomstbeskattning ……………..Läs mer

Följ oss på Facebook och håll dig uppkopplad!

Facebook kommentarer

اذهب الى اعلى الصفحة

Klicka här för att återgå till huvudsidan

Dela detta:

Du kanske gillar även...

اترك رد

error: Content is protected !!
%d مدونون معجبون بهذه: