ylliX - Online Advertising Network
السويد-بالعربي

Sveriges Nyheter idag 26/11/2018

ستوكهولم - السويد بالعربي /

Sveriges Nyheter:

للحصول على دعم فوري اضغط هنا

Polisen varnar – lita inte på telefonnumret i displayen

هل لديك عقار أو شقة أو فيلا خالية في أي مكان بالعالم .. سجل من هنا لتعرضه لحجوزات المسافرين باليوم او الاسبوع او الشهر وأحصل على أكبر مقابل مالي .. سجل عقارك هنا
هل تستعد لرحلة أو سوف تسافر لأي مكان بالعالم .. سجل هنا لتحصل على تخفيضات بالفنادق تصل ل90 % اضغط هنا
لمشاهدة جميع فيديوهات السويد الهامة والجديدة على يوتيوب اضغط هنا

Telefonen ringer och numret till din bank dyker upp i displayen. Men nu varnar polisen för att du kan bli utsatt för en bedrägeriform – som har ökat lavinartat under det senaste året. “Vi vet att det är tiotals miljoner kronor som allmänheten har förlorat”, säger Jan Olsson vid polisen.

Har du fått ett oväntat banksamtal? Då kan du ha råkat ut för en form av bedrägeri. Med en särskild teknik, så kallad “spoofing”, kan bedragare manipulera sitt telefonnummer, vilket gör att det ser ut som att de exempelvis ringer från en bank.

– Från januari till juli har det ökat med ett par 100 procent. Det är extra sårbart, det är äldre som har blivit av med sina samlade tillgångar, säger Jan Olsson vid Polisens nationella bedrägericenter.

Använder bank-id
En person ringer upp och hävdar att den jobbar för den bank som offret är kund hos. Här kan bedragaren exempelvis be att personen loggar in på sin internetbank med hjälp av bank-id.

Nu går polisens nationella bedrägericenter ut med en varning på sin Facebooksida där de uppmanar människor att vara skeptisk till de telefonnummer som visas i telefondisplayen.

– Det här är en varning till alla de som har övertro till de som ringer. Vi vet att det är tiotals miljoner kronor som allmänheten har förlorat, bland annat på grund av det här.

De stora bankerna
Jan Olsson uppger att det är de stora svenska bankerna som har använts som avsändare för samtalet. Han menar man aldrig ska lämna ut inloggningsinformation över telefon, eller att man aldrig ska logga in på sin bank på någon annans begäran. En bra sätt att skydda sig vid telefonsamtal är att motringa till banken med det telefonnumret du vanligtvis använder.

– Det här är inte banken, för de skulle aldrig ringa och begära något sådant. Följer du de råden så spelar det ingen roll vad det står i nummerpresentatören, säger han.

Kokain och sprängmedel i stödboenden i Malmö

Polisen har hittat kokain och kraftiga fyrverkeripjäser i stödboenden i Malmö som är avsedda för kriminella som vill byta bana.

Personer från samma gäng har placerats i samma lägenhet och fortsatt att begå brott under sin tid i stödboendet, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

Malmö stad har betalat totalt 70 miljoner kronor till ett företag som driver stödboenden i olika lägenheter i Malmö. Kommunen kan betala 1 500-1 800 kronor per person och dygn för en sådan placering.

Efter ett sprängdåd i ett bostadshus i Malmö 2017 gjorde polisen husrannsakan i ett stödboende och hittade tre kraftiga fyrverkeripjäser av samma typ som orsakat explosionen. I närheten av brottsplatsen hittade polisen också en sprängladdning med fingeravtryck från en person som bodde i stödboendet, men han dömdes inte för att ha orsakat explosionen.

I ett annat stödboende som drivs av företaget har polisen hittat kokain. Lägenheten disponerades av en av företagets anställda, som kort tid innan han fick jobbet hade avtjänat ett fängelsestraff för ett sprängdåd. Polisen betraktar den anställde som en ledande gängkriminell i Malmö.

Kommunen ska efter SVT-granskningen göra en egen undersökning av de stödboenden företaget driver.

Jaktbrottsmisstänkte Karl Hedin på fri fot

Företagsledaren Karl Hedin, av åklagare utpekad som drivande i en grupp som misstänks ha ägnat sig åt grova jaktbrott, har släppts ur häkte, skriver Expressen.

– Jag menar att vi har säkrat så mycket bevis att han inte behöver sitta häktad längre, säger åklagaren Lars Magnusson till TT.

För en månad sedan greps och häktades fem män, misstänkta för en lång rad jaktbrott. Ytterligare en man släpptes samtidigt som Hedin och i och med dagens beslut är bara en de fem männen kvar i häkte. Misstankarna mot dem kvarstår dock.

– Där har vi inte säkrat all bevisning ännu. Det finns personer som ska höras, som inte vi inte har hunnit har höra, säger Magnusson.

Enligt åklagaren ska gruppen ha ägnat sig åt illegal jakt på lodjur och varg. Det finns även misstankar om att kungsörn har dödats. Samtliga inblandade nekar till brott.

Läs mer

Följ oss på Facebook och håll dig uppkopplad!

لسرعة التواصل معنا ارسل ايميل لنا ..اضغط هنا

h2>إضغط هنا لتفوز بجائزة ضربة حظ مع الشركة الراعية ..أشترك مجانا لتكون مؤهل للفوز من هنا . يمكنك أن تجرب عدة مرات وتؤهل نفسك لرحلة العمر مجانا اضغط هنا

Dela detta:

أضف تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.

error: Content is protected !!
%d مدونون معجبون بهذه: