ylliX - Online Advertising Network
السويد-بالعربي

Fortfarande många lediga jobb att söka i fjällen

ستوكهولم - السويد بالعربي /

Sveriges Nyheter:Flera arbetsgivare har svårt att rekrytera till fjällsäsongen. Vi ringde upp Arbetsförmedlingens branschstrateg Catharina Utanskog för att få veta mer om jobbläget i fjällen.

للحصول على دعم فوري اضغط هنا

Är säsongen igång?
– Nä, det flesta fjällanläggningar startar sin säsong närmare Lucia, så den stora mängden säsongsarbetare i fjällen börjar under första halvan av december. Några har dragit igång, då mest mot träningsgrupper för alpint och längd, såsom Vålådalen, Idre, Kåbdalis. En del av säsongsarbetarna börjar nu under november och det är främst de som har lite mer ansvarspositioner.

هل لديك عقار أو شقة أو فيلا خالية في أي مكان بالعالم .. سجل من هنا لتعرضه لحجوزات المسافرين باليوم او الاسبوع او الشهر وأحصل على أكبر مقابل مالي .. سجل عقارك هنا
هل تستعد لرحلة أو سوف تسافر لأي مكان بالعالم .. سجل هنا لتحصل على تخفيضات بالفنادق تصل ل90 % اضغط هنا
لمشاهدة جميع فيديوهات السويد الهامة والجديدة على يوتيوب اضغط هنا

Tips till dig som vill jobba i fjällen

Det rapporteras om svårigheter att få tag på personal till fjälljobben. Vad beror på?
– Sverige är inne i en högkonjunktur och nästan alla branscher saknar medarbetare. De som kan det svenska språket och har en gymnasieutbildning har större möjlighet att få en fast anställning och väljer då bort äventyret i fjällen.

Är det ingen idé att försöka om man inte är så bra på svenska?
– Absolut inte! Mitt tips är att skicka in en ansökan om man är intresserad, för det finns flera arbetsgivare som fortfarande letar efter medarbetare. Dock är det så att språket kan vara en viktigt del för arbetgivaren beroende på arbetsuppgift samt att man har körkort, då det många gånger är bristande kollektiva kommunikationsmöjligheter på flertalet av orterna.

Är det några särskilda branscher som har svårt att få tag på jobb?
– Det är ofta kockar och serveringspersonal med god kunskap och erfarenhet som arbetsgivare har svårt att hitta. Men även fastighetsskötare, städpersonal, busschaufförer och taxichaufförer saknas. Då våra större fjällorter är som vilket samhälle som helst, så saknas det medarbetare inom så gott som alla branscher.

Vad är ditt tips till den som blir nyfiken och vill söka jobb i fjällen?
– Det är en fantastisk möjlighet som jag tycker att alla som har möjlighet borde ta. Börja med att ta reda på vilken fjällort du är mest sugen på att få arbeta på och ta reda på vilka arbetsgivare som finns på orten. Fundera även på vad du vill arbeta som och vad du har möjlighet att få jobb som. Ta kontakt med arbetsgivaren och hör om de fortfarande letar efter personal. De kanske inte annonserar längre, men är fortfarande i behov av att anställa. Det sker att det är en del personer som slutar runt jul när de kommit fram till att säsongslivet kanske inte passar dem och sedan behöver ofta arbetsgivaren extrapersonal under jul- nyår och sportlovsveckorna 7-10.

Vad gör Arbetsförmedlingen för att underlätta rekryteringen till de här jobben?
– Mot slutet av sommaren genomför vi varje år fjällmässor på ett antal orter i Sverige. I år hade vi mässor i Åre, Stockholm och Göteborg och snart ska vi bestämma vilka orter för 2019. Med på mässorna är då mellan 20-30 arbetsgivare som gärna träffar personer som är intresserade av ett äventyr i fjällen. Sedan berättar vi för arbetsgivarna om både de självservicetjänsterna vi har och att vi även kan hjälpa dem med att rekrytera från andra länder i Europa.

Läs mer

Följ oss på Facebook och håll dig uppkopplad!

لسرعة التواصل معنا ارسل ايميل لنا ..اضغط هنا

h2>إضغط هنا لتفوز بجائزة ضربة حظ مع الشركة الراعية ..أشترك مجانا لتكون مؤهل للفوز من هنا . يمكنك أن تجرب عدة مرات وتؤهل نفسك لرحلة العمر مجانا اضغط هنا

Dela detta:

أضف تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.

error: Content is protected !!
%d مدونون معجبون بهذه: