ylliX - Online Advertising Network
السويد-بالعربي

Kulturprofilen kan frias med nya vittnen

ستوكهولم - السويد بالعربي /

Sveriges Nyheter:Han fälldes för våldtäkt i Stockholms tingsrätt, men överklagade fängelsedomen.

للحصول على دعم فوري اضغط هنا

Under måndagen inleds hovrättsförhandlingarna om ärendet med den så kallade kulturprofilen. Hans försvarare hoppas att två nya vittnen, ett av dem Akademiledamoten Katarina Frostenson, ska stärka mannens berättelse.

هل لديك عقار أو شقة أو فيلا خالية في أي مكان بالعالم .. سجل من هنا لتعرضه لحجوزات المسافرين باليوم او الاسبوع او الشهر وأحصل على أكبر مقابل مالي .. سجل عقارك هنا
هل تستعد لرحلة أو سوف تسافر لأي مكان بالعالم .. سجل هنا لتحصل على تخفيضات بالفنادق تصل ل90 % اضغط هنا
لمشاهدة جميع فيديوهات السويد الهامة والجديدة على يوتيوب اضغط هنا

Två nya vittnen kan vända uppochner på den fällande våldtäktsdomen mot mannen som i medierna har kallats för kulturprofilen och som har nära kopplingar till Svenska Akademien.

Mannen åtalades för två fall av våldtäkt mot en och samma kvinna och fälldes av Stockholms tingsrätt på en av åtalspunkterna. Domen blev fängelse i två år, men mannen har överklagat och i dag hålls förhandling i Svea hovrätt.

Till grund för den fällande domen ligger först och främst den utsatta kvinnans egen berättelse.

Den styrks också av uppgifter från flera vittnen för vilka hon vid olika tillfällen har berättat om vad den så kallade kulturprofilen har gjort mot henne. Hovrätten kommer att syna vittnesmålen från tingsrätten och göra en egen bedömning.

Eftersom det i princip inte finns någon teknisk bevisning i målet blir vittnenas berättelser avgörande och inför förhandlingen i hovrätten har försvaret kallat två nya vittnen. Ett av dem är poeten Katarina Frostenson.

Både kammaråklagare Christina Voigt och målsägandebiträde Elisabeth Massi Fritz har motsatt sig vittnesmålet, med hänvisning till att det bland annat skulle utgöra karaktärsbevisning, något som inte är vanligt vid svenska rättegångar. Massi Fritz har skriftligt framfört till hovrätten att “vittnesmålet helt saknar betydelse för hovrättens prövning”.

De nya vittnena kommer att höras under rättegångens sista dag och kulturprofilens advokat Björn Hurtig vill inte uttala sig om deras vittnesmål förrän förhandlingen har inletts. Han har tidigare sagt till Dagens Nyheter de nya vittnena kan stärka kulturprofilens berättelse om vad som skett och sänka trovärdigheten i kvinnans berättelse. Ett av vittnena uppges ha detaljer att berätta om hur kvinnan och kulturprofilen umgåtts under hösten 2011.

Även åklagaren överklagade tingsrättens dom.

– Jag tycker att bevisningen är tillräcklig för att döma honom för bägge våldtäkterna, har åklagaren Christina Voigt sagt till Expressen.

Den dömde mannen kopplingar till Svenska Akademien, bland annat genom Frostenson, och när Dagens Nyheter publicerade en granskning där 18 kvinnor vittnade om hur han utsatt dem för övergrepp och sexuella ofredanden inleddes den kris som har lett till att flera ledamöter lämnat sina stolar i den vittra församlingen.

Läs mer

Följ oss på Facebook och håll dig uppkopplad!

Editor
Barbara Kidmman
Barbara.Kidmman@outlook.com

لسرعة التواصل معنا ارسل ايميل لنا ..اضغط هنا

h2>إضغط هنا لتفوز بجائزة ضربة حظ مع الشركة الراعية ..أشترك مجانا لتكون مؤهل للفوز من هنا . يمكنك أن تجرب عدة مرات وتؤهل نفسك لرحلة العمر مجانا اضغط هنا

Dela detta:

أضف تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.

error: Content is protected !!
%d مدونون معجبون بهذه: