EU:s gränser ska skyddas genom en lögndetektor

السويد بالعربي
السويد بالعربي

EU har utvecklat ett AI-system som är tänkt att fungera som en slags lögndetektor som ska kontrollera resenärer som ska passera någon av EU:s yttre gränser.

AI:n kallas för iBorderCtrl och ska kunna kontrollera att fotografiet i resenärens pass överensstämmer med personen som faktiskt ska ta sig över gränsen. Förutom det så ska AI:n kunna ställa olika frågor baserat på den informationen den har om resenären. Med hjälp av ansiktsigenkänning ska AI:n sedan kunna se om resenären eventuellt inte besvarar dessa frågor sanningsenligt. Om så skulle vara fallet lämnas kontrollen över till en mänsklig gränspolis som får ta utredningen vidare.

هل تستعد لرحلة أو سوف تسافر لأي مكان بالعالم .. سجل هنا لتحصل على تخفيضات بالفنادق تصل ل90 % اضغط هنا

Systemet kommer att börja testa i Ungern, Grekland och Lettland men man kommer initialt inte att förhindra någon att ta sig in i EU enbart baserat på resultatet från AI:n. Det är antagligen bra då AI:n i tidiga tester bara hade rätt i 76 procent av de testade fallen. Man hoppas kunna öka tillförlitligheten till 85 procent men det verkar fortfarande finnas en hel del utrymme för att AI:n ska göra fel bedömning.

Förhoppningen med AI-gränspolisen är att det ska göra inresan till EU snabbare för de som inte blir flaggade av iBorderCtrl. Samt givetvis då att hålla oönskade element ute från EU.

Läs mer

Följ oss på Facebook och håll dig uppkopplad!

Editor
Barbara Kidmman
Barbara.Kidmman@outlook.com
Facebook kommentarer

اذهب الى اعلى الصفحة

Klicka här för att återgå till huvudsidan

Dela detta:

Du kanske gillar även...

اترك رد

error: Content is protected !!
%d مدونون معجبون بهذه: