ylliX - Online Advertising Network
السويد-بالعربي

Andreas Norlén – “Lööf har nyckelroll”

ستوكهولم - السويد بالعربي /

Sveriges Nyheter:En “supertisdag” väntar hos talman Andreas Norlén med fyra regeringsalternativ som tvingas till förhandlingsbordet med ett tydligt mål:

للحصول على دعم فوري اضغط هنا

Hitta ett förslag på statsminister som det ska bli omröstning om i riksdagen.

هل لديك عقار أو شقة أو فيلا خالية في أي مكان بالعالم .. سجل من هنا لتعرضه لحجوزات المسافرين باليوم او الاسبوع او الشهر وأحصل على أكبر مقابل مالي .. سجل عقارك هنا
هل تستعد لرحلة أو سوف تسافر لأي مكان بالعالم .. سجل هنا لتحصل على تخفيضات بالفنادق تصل ل90 % اضغط هنا
لمشاهدة جميع فيديوهات السويد الهامة والجديدة على يوتيوب اضغط هنا

Annie Lööf spelar en nyckelroll under dagen – hon är med i alla samtal och meddelade sitt huvudspår på väg in:

– En alliansregering, säger C-ledaren när hon anländer till dagens möten.

När Annie Lööf anlände till dagens möten i riksdagen upprepar hon behovet av ”förtroendefulla samtal”.

– De samtal vi har haft hittills har inte varit förgäves. Vi behöver dem för att komma framåt.

Vad är det för låsningar som behöver dyrkas upp?

– Vi behöver hitta en väg framåt för partierna mellan Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna. Det är ändå 75 av de svenska väljarna som befinner sig där.

Vilket är ditt favoritalternativ av talmannens fyra?

– En alliansregering, säger Annie Lööf.

Ulf Kristersson (M) säger på väg till talmannen att han ser fram emot dagen och att det är bra att talmannen nu försöker ta regeringsfrågan vidare.

– Jag har lagt fram de förslag som jag tycker ska prövas på riksdagens bord och de tänker jag upprepa i dag också, säger M-ledaren inför mötet.

Ebba Busch Thor konstaterar helt kort:

– Det är bra att möta talmannen igen.

Det första mötet hos talmannen började vid 09.00 och samtliga partiledare förutom Jimmie Åkesson och Jonas Sjöstedt var inbjudna. En timme är avsatt till diskussionerna med det som skulle kunna vara en tänkt samlingsregering.

Stefan Löfven, som tidigare i likhet med Kristersson och Ebba Busch Thor, avfärdat en samlingsregering vägrade att svara på frågor på väg in till talmannen. Han gick tigande genom korridorerna.

Strax efter klockan tio var gruppsamtalet med det första regeringsalternativet klart och därmed fick Ulf Kristersson och Ebba Busch Thor lämna rummet.

Både Löfven och Kristersson har misslyckats
Snart har det gått två månader efter valet och inget har hänt i regeringsfrågan samtidigt som det politiska dödläget gjort riksdagen handlingsförlamad. Läget börjar bli akut eftersom en budget för nästa år ska lämnas in till riksdagen senast den 15 november för beslut fyra veckor senare.

Talman Andreas Norlén gav under måndagen upp försöken att få till en regeringsbildning med hjälp av en sonderingsperson. Både Stefan Löfven och Ulf Kristersson har misslyckats och Norlén konstaterade i går att partiernas kompromissvilja varit ”begränsad”.

Därför har han bestämt sig för att ta kommandot under en ”supertisdag”.

Lööf inbjuden till alla fyra samtal
Under dagen ska han ta emot partiledarna som ingår i de fyra olika regeringsalternativ talmannen har identifierat som mest sannolika:

09.00: En samlingsregering med alla partier utom SD och V.

10.00: En mittenregering S, MP, C och L.

11.00: En alliansregering plus MP.

13.00: En alliansregering i “någon form”.

Planen för dagen innebär att riksdagens minsta parti, Miljöpartiet, anses vara möjliga i tre av fyra regeringar. Annie Lööf och Jan Björklund ska vara med i alla samtalen.

Lööf har en nyckelroll i samtalen eftersom Centerns riksdagsmandat räcker för att de rödgröna ska kunna fälla Ulf Kristersson som statsminister – något som hon hotade med efter Kristerssons sonderingsrunda.

Läs mer

Källa: expressen

Följ oss på Facebook och håll dig uppkopplad!

لسرعة التواصل معنا ارسل ايميل لنا ..اضغط هنا

h2>إضغط هنا لتفوز بجائزة ضربة حظ مع الشركة الراعية ..أشترك مجانا لتكون مؤهل للفوز من هنا . يمكنك أن تجرب عدة مرات وتؤهل نفسك لرحلة العمر مجانا اضغط هنا

Dela detta:

أضف تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني.

error: Content is protected !!
%d مدونون معجبون بهذه: