Nu väntas svar – kan bilda regering eller inte?

السويد بالعربي
السويد بالعربي

Sveriges Nyheter:Statsminister Stefan Löfven (S) har inte lyckats i sina försök att bilda ny regering.

– I nuläget finns ingen möjlighet för mig att bilda en regering som kan tolereras av riksdagen, säger Löfven.

Löfven har haft två veckor på sig att sondera om han kan få stöd för att bilda regering. På måndagsförmiddagen träffade han talmannen Andreas Norlén för att avge slutrapport.

Quiz: Vad vet du om Socialdemokraterna?

– Samtalen med de andra partiledarna har varit uppriktiga, säger Löfven utan att gå in på vad som sagts mellan dem.

Löfven säger att han fortfarande står till förfogande och han står fast vid att han tror att en blocköverskridande regering vore det bästa.

Moderatledaren Ulf Kristersson hade sonderingsuppdraget före Löfven, men inte heller han lyckades att få till en regering. Talmannen Andreas Norlén har bokat in möten med samtliga partiledare i eftermiddag och ska därefter hålla presskonferens.

Testa dig själv: Vad vet du om Moderaterna?

Statsvetare som TT talat med tror att Centerledaren Annie Lööf kan stå näst på tur om talmannen ger uppdraget att sondera vidare till en ny partiledare.

– Men då tvingas Annie Lööf att bryta mantrat om att det är Alliansen som gäller och att Ulf Kristersson är hennes statsministerkandidat, säger Jonas Hinnfors, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet.

Läs mer

Följ oss på Facebook och håll dig uppkopplad!

Facebook kommentarer
هل لديك عقار أو شقة أو فيلا خالية في أي مكان بالعالم .. سجل من هنا لتعرضه لحجوزات المسافرين باليوم او الاسبوع او الشهر وأحصل على أكبر مقابل مالي .. سجل عقارك هنا .اذهب الى اعلى الصفحة

Klicka här för att återgå till huvudsidan

Dela detta:

Du kanske gillar även...

اترك رد

error: Content is protected !!
%d مدونون معجبون بهذه: