Varning – Årets första snö i Söder

السويد بالعربي
السويد بالعربي

Sveriges Nyheter:Snön har redan varit på besök i norr men nu är det södra Sveriges tur att få ett smakprov på vintern. SMHI har utfärdat en klass 1-varning för snöfall i Östergötland, Jönköpings län och Västra Götaland.

– Det är ett djupt lågtryck som rör sig in västerifrån och regnet har redan på morgonen nått västkusten. I kväll faller temperaturen och över svenska höglandet kommer vi att få inslag av snö, säger Marie Stark, meteorolog på SMHI.

Det är ännu lite osäkert hur mycket snö eller snöblandat regn som kommer att falla över Östergötland, Jönköpings län och Västra Götaland men SMHI prognos på förmiddagen förutspår en till fem centimeter.

– Frågan är hur mycket snö som lägger sig på backen. Det är svårt att säga eftersom temperaturerna först ligger på plussidan men sedan ser ut att sjunka.

Den lite kyligare luften ligger kvar över Sverige hela helgen. Först på tisdag i nästa vecka kommer åter lite mildare luft in med ett nytt lågtryck som också för med sig en del nederbörd.

Läs mer

Följ oss på Facebook och håll dig uppkopplad!

Editor
Karem Ramzy
Facebook kommentarer
هل لديك عقار أو شقة أو فيلا خالية في أي مكان بالعالم .. سجل من هنا لتعرضه لحجوزات المسافرين باليوم او الاسبوع او الشهر وأحصل على أكبر مقابل مالي .. سجل عقارك هنا .اذهب الى اعلى الصفحة

Klicka här för att återgå till huvudsidan

Dela detta:

Du kanske gillar även...

اترك رد

error: Content is protected !!
%d مدونون معجبون بهذه: