Idag släpps “Örebromannen” Niklas Eliasson från fängelset

السويد بالعربي
السويد بالعربي

Sveriges Nyheter:Niklas Eliasson, även känd som Örebromannen och en av Sveriges värsta våldtäktsmän, släpps idag ut ur fängelset.

Eliasson begick flera våldtäkter i Örebro under fem års tid, mellan 2005 och 2010, och blev klassad som en serievåldtäktsman. Han förföljde sina offer på cykel och utsatte dem sedan för grova övergrepp.

هل تستعد لرحلة أو سوف تسافر لأي مكان بالعالم .. سجل هنا لتحصل على تخفيضات بالفنادق تصل ل90 % اضغط هنا

Han åtalades för hela 18 brott, men dömdes för 14 av dem. En psykiatrisk undersökning visade att han inte led av någon allvarlig psykisk störning. Så hans straff slutade med fängelse på 12 år, rapporterar Expressen.

Brotten han dömdes för:
Två fall av grov våldtäkt
Sex fall till våldtäktsförsök
Två misshandelsfall
Två fall av sexuellt ofredande
Ringa vapenbrott
Försök till rån
Olaga hot
Han dömdes också till totalt 730 000 kronors skadestånd till de kvinnor han utsatt men också 50 000 kronor till Brottsoffermyndigheten.

Han har suttit bakom lås och bom i åtta år av de 12 han dömdes till. I fängelset ska han ha dödshotat andra fångar, slagit sönder bord och kastat kastruller omkring sig. Ändå blev han villkorligt frigiven efter två tredjedelar av tiden. Nu är han 31 år gammal och en fri man.

Det är Övervakningsnämnden som bestämmer var Niklas Eliasson nu får bosätta sig. Under de kommande fyra åren som han är villkorligt frigiven kommer han behöva ha samtal med en frivårdsinspektör.

Enligt Nerikes Allehanda har Niklas Eliasson också bytt namn inför frigivningen. Numera heter han Niklas Eriksson.

DNA-prov
Det var tack vare DNA-prov som Niklas Eliasson tillslut kunde dömas. Totalt var det 500 unga män som tillkallades av för att topsas. Anledningen till att de blev utvalda var att de passade in i gärningsmannaprofilen.

Det läskiga var att när Niklas Eliasson fick hem hans kallelse 11 oktober 2010, så fick han panik. Det ledde till att han begick ytterligare övergrepp på flera kvinnor, innan han äntligen kunde gripas senare samma dag, skriver Expressen.

En och en halvtimme
Ett av våldtäktsoffren berättar i ett avsnitt av P3 Dokumentär att hon blev fastbunden och våldtagen i kylan, i hela en och en halv timme.

Undrar du mer om vad som hände med Niklas Eliasson när han dömdes? Varför han blev kallad Örebromannen? Nyheter24 har tidigare skrivit om det, som du kan läsa mer om här…Läs mer

Källa: Nyheter24
Facebook kommentarer

اذهب الى اعلى الصفحة

Klicka här för att återgå till huvudsidan

Dela detta:

Du kanske gillar även...

اترك رد

error: Content is protected !!
%d مدونون معجبون بهذه: