Skolmordet: “Om detta stämmer så är det en fruktansvärd chock”

Anton Lundin Pettersson, 21, misstänks ha tagit sig in på en skola i Trollhättan och mördat två personer och skadat flera andra
Polisen kom ut från bostaden med ett antal väskor

Sveriges Nyheter – Trollhättan: Anton Lundin Pettersson, 21, misstänks ha tagit sig in på en skola i Trollhättan och mördat två personer och skadat flera andra.

هل تستعد لرحلة أو سوف تسافر لأي مكان بالعالم .. سجل هنا لتحصل على تخفيضات بالفنادق تصل ل90 % اضغط هنا

Han beskrivs som en lugn data- och spelintresserad 21-åring som avskydde hiphop-musik – och sköts efter vansinnesdådet ihjäl av polis inne på skolan.

Polisen utreder nu om den unge mannen, som hade högerextrema åsikter, hade ett politiskt motiv.

– Det är en fruktansvärd chock, säger en arbetskamrat till 21-åringen.

Den misstänkte gärningsmannen, 21-årige Anton Lundin Pettersson, dog under torsdagseftermiddagen. Han avled av skadorna han fick när polisen tingades avlossa skott mot honom efter attacken på Kronans skola i Trollhättan. Han ska inte ha haft någon koppling till skolan.

En 20-årig elevassistent och en 17-årig elev dödades vid attacken och ytterligare två personer kämpar just nu för sina liv på sjukhus.

Anton Lundin-Pettersson arbetade till vardags som praktikant på ett företag i Trollhättan.

– Det är en jättelugn och tillbakadragen person. Om detta stämmer så är det en fruktansvärd chock för mig. Det kan inte vara sant, säger en av arbetskamraterna.

Den 21-årige mannen var tidigare ostraffad och bosatt i Trollhättan. På Facebook och sociala medier på internet visade han upp ett stort dataspelsintresse och på Facebook gillade han också Sverigedemokraternas initiativ för en folkomröstning om invandringen.

Sympatiserar med högerextremister

Mannen har den senaste tiden visat tydliga sympatier med högerextrema och invandringsfientliga rörelser. Bland annat har han gillat filmer av en tongivande svensk högerextrem bloggare och opinionsbildare, enligt stiftelsen Expos hemsida. Mannen har också konton på andra sociala medier där han postar nazistglorifierande filmer. Mannen har också postat religionskritiska filmer som belyser citat från Koranen och Bibeln som anses vara befängda.

En barndomsvän beskriver honom för GT som innesluten.

– Jag har inte sett honom sedan studenten, säger en tidigare gymnasiebekant.

Strax efter klockan tio på torsdagsförmiddagen ska han ha tagit sig in på Kronans skola i Trollhättan, klädd i en hjälm som påminner om de som användes av tyska armén under andra världskriget, beväpnad med svärd och andra vassa föremål.

– Det här en av de värsta händelserna i svensk historia, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Expressen

Facebook kommentarer

اذهب الى اعلى الصفحة

Klicka här för att återgå till huvudsidan

Dela detta:

Du kanske gillar även...

اترك رد

error: Content is protected !!
%d مدونون معجبون بهذه: