Tåg och färjor inställda inför stormen

السويد بالعربي
السويد بالعربي

Sveriges Nyheter:Stormen Knud som väntas komma in över västkusten idag drar troligen fram något längre norrut än den första prognosen förutsåg. Men prognosen är osäker. Flera tåg och färjor i Västsverige är redan inställda inför stormen.
SMHI har varnat för vindar på mellan 25 och 28 meter per sekund framåt fredagskvällen, och den klass 2-varning som utfärdats gäller nu för Skagerrak, Bohuslän, Göteborg, Dalsland och västra Västergötland. Den tidigare klass 2-varningen som utfärdats för Halland har däremot dragits tillbaka och ersatts med en klass 1-varning om “mycket hårda vindbyar”.
Enligt prognosen blir det även rejält blåsigt i resten av Götaland och Svealand, utom Dalarna.
Men prognosen är osäker, och SMHI varnar för att den kan komma att ändras. Både stormens väg och vindstyrkan är att svåra att förutse.
Stena Line har ställt in flera avgångar på sina färjelinjer mellan Sverige och Danmark under fredagen. Det är linjerna Göteborg—Frederikshavn och Varberg—Grenå som berörs.
Trafikverket beslöt redan igår att stoppa tågtrafiken på fyra sträckor i Västsverige från klockan 16 på fredagen och nästan ett dygn framåt. De berörda sträckorna är Uddevalla—Strömstad, Varberg—Borås, Borås—Herrljunga samt Håkantorp—Gårdsjö på Kinnekullebanan…Läs mer

Källa: TT

هل تستعد لرحلة أو سوف تسافر لأي مكان بالعالم .. سجل هنا لتحصل على تخفيضات بالفنادق تصل ل90 % اضغط هنا

Följ oss på Facebook och håll dig uppkopplad!

Editor
Barbara Kidmman
Barbara.Kidmman@outlook.com
Facebook kommentarer

اذهب الى اعلى الصفحة

Klicka här för att återgå till huvudsidan

Dela detta:

Du kanske gillar även...

اترك رد

error: Content is protected !!
%d مدونون معجبون بهذه: