Migrationsverket: Kabul säkert för internflyktingar

السويد بالعربي
السويد بالعربي

Sveriges Nyheter:Det är tillräckligt säkert i Afghanistans huvudstad Kabul för att vissa grupper ska kunna söka skydd där. Det skriver Migrationsverket i en ny rättslig kommentar.
Den nya kommentaren kommer efter att UNHCR presenterade nya riktlinjer i augusti. FN-organet anser att Kabul i allmänhet inte är ett relevant eller rimligt internt flyktalternativ.
Men enligt Migrationsverket är våldet och det humanitära läget i Kabul inte tillräckligt allvarligt och omfattade för att myndigheten ska ändra sitt nuvarande ställningstagande. De anser att det inte finns något generellt hinder mot att verkställa avvisnings- och utvisningsbeslut till eller via Kabul. Men de skriver också att det alltid ska göras individuella bedömningar.
Ändrar inte beslut
Migrationsverket bedömning stödjer sig på en rapport som den europeiska asylmyndigheten EASO gjorde i juni i år. Enligt den rapporten är våldet i Kabul inte så allvarligt att en civilperson bara genom att vistas i området löper en verklig risk att utsättas för hot mot liv och lem.
Migrationsverket skriver också att situationen på många sätt är allvarlig i Afghanistan och i Kabul. Men enligt myndigheten har situationen inte har förvärrats på ett sådant sätt att de rättsliga ställningstagandet måste ändras.
Den finska migrationsmyndigheter valde att stoppa all utvisning till Kabul när UNHCR:s riktlinjer kom men de har nu återupptagit utvisningar till staden….Läs mer

Följ oss på Facebook och håll dig uppkopplad!

هل تستعد لرحلة أو سوف تسافر لأي مكان بالعالم .. سجل هنا لتحصل على تخفيضات بالفنادق تصل ل90 % اضغط هنا
Facebook kommentarer

اذهب الى اعلى الصفحة

Klicka här för att återgå till huvudsidan

Dela detta:

Du kanske gillar även...

اترك رد

error: Content is protected !!
%d مدونون معجبون بهذه: