Sveriges Nyheter: Mejlet ser ut att komma från polisen – och varnar för bedrägerier. Men i själva verket är det en bluff och tjuvarnas senaste drag för att komma åt dina pengar.

للحصول على دعم فوري اضغط هنا

”Finns det ingen gräns för bedragarnas fräckhet?”, skriver Jan Olsson på polisen bedrägeris.

هل لديك عقار أو شقة أو فيلا خالية في أي مكان بالعالم .. سجل من هنا لتعرضه لحجوزات المسافرين باليوم او الاسبوع او الشهر وأحصل على أكبر مقابل مالي .. سجل عقارك هنا
هل تستعد لرحلة أو سوف تسافر لأي مكان بالعالم .. سجل هنا لتحصل على تخفيضات بالفنادق تصل ل90 % اضغط هنا
لمشاهدة جميع فيديوهات السويد الهامة والجديدة على يوتيوب اضغط هنا

Avsändaradressen i bedragarmejlet innehåller ”@polisen.se” och innehållet är en text som polisen i Skåne har använt sig av för att varna främst företag om bedrägerier.

– Det ingjuter naturligtvis ett visst förtroende hos den som får det här, säger Jan Olsson på polisens nationella bedrägerienhet.

Mottagaren uppmanas att öppna bilagan i mejlet.

– Det ska man absolut inte göra. Då drabbas man av det vi varnar för.

Bedragarna har troligtvis fiskat upp mejlet i ett dataintrång för att sedan använda sig av det i sin brottsliga verksamhet, misstänker polisen.

– Det är förjäkligt. Chansen att lyckas med bedrägerierna ökar om man använder sig av det här. Och rent personligt triggas jag ännu mer att få stopp på dem när de utger sig för att vara poliser.

Jan Olsson säger att polisbluffmejlen bara är en del i en större brottslighet rörande grova bedrägerier. Men han kan inte gå in på några detaljer om eventuella misstänkta.

Metro