Spred inspelat sexljud – 17-åring åtalad med stöd av nya lagen

السويد بالعربي
السويد بالعربي

Sveriges Nyheter:17-åringen spelade in ljudet då han hade sex med en yngre kvinna. Därefter misstänks han ha spridit ljudfilen.Han har nu åtalats med hjälp av den nya lagen – olaga integritetsintrång.
I mars misstänks 17-åringen ha ”gjort intrång i NN:s privatliv” genom att sprida en ljudfil.
– Det handlar om en yngre man och en yngre kvinna, där mannen gjort någon form av inspelning med mobiltelefon när de haft samlag. Sedan har han skickat inspelningen till andra personer. Han är åtalad för att ha spridit det här, säger åklagare Rickard Wahlqvist.
17-åringen har åtalats för olaga integritetsintrång. Lagen infördes i början av året, bland annat för att lättare kunna komma åt kränkningar och så kallad hämndporr på nätet.
”Hon ska ha fått kännedom om att inspelningen florerade”
– Jag har tidigare stött på att den ena parten, efter att en relation tagit slut, lägger ut sexfilmer eller bilder på nätet – då brukar man angripa det genom att åtala för grovt förtal. I det här fallet handlar det om en ljudfil så då anser jag att olaga integritetsintrång är mer adekvat, säger Rickard Wahlqvist.
Enligt det aktuella åtalet ska brottet ha begåtts i Stockholmsområdet. Offret, som enligt åklagaren är en yngre kvinna, ska ha fått kännedom om inspelningen via andra.
– Hon ska ha fått kännedom om att inspelningen florerade, och därefter gjordes polisanmälan, säger Rickard Wahlqvist.
Åklagaren: Ungdomstjänst kan bli aktuellt
Rättegången mot 17-åringen ska hållas i veckan.
– Straffskalan går från böter upp till fängelse i högst två år. Eftersom det här är så pass ny mark är min uppfattning inte helt klar om det i det här fallet handlar om böter eller går upp på fängelsenivå – det får tingsrätten avgöra. Men eftersom det här är en så pass ung person kan ungdomstjänst bli aktuellt, säger Rickard Wahlqvist.
17-åringen har i andra hand åtalats för förtal. Metro har sökt hans advokat. 17-åringen vidgår händelseförloppet men nekar till brott, enligt åtalet….Läs mer

Karl Enn Henricsson

Källa: Metro

Följ oss på Facebook och håll dig uppkopplad!

Facebook kommentarer
اذهب الى اعلى الصفحة

Klicka här för att återgå till huvudsidan

Dela detta:

Du kanske gillar även...

اترك رد

%d مدونون معجبون بهذه: