Jimmie Åkesson: ”Kommer få ett oerhört inflytande”

السويد بالعربي
السويد بالعربي

Sveriges Nyheter: Sverigedemokraterna gör ett succéval.

Jimmie Åkesson ställer ett ultimatum till Moderatledaren i sitt tal i och med att Alliansen ser ut att bli mindre än de rödgröna.

– Det är upp till bevis Ulf Kristersson, tänker du välja Åkesson eller Löfven?

– Jag vet vem som har vunnit det här valet – det är Sverigedemokraterna, så är det, säger Jimmie Åkesson i sitt tal.

Han möts av jubel, publiken ropar ”Jimmie, Jimmie” och applåderar.

– Vi stärker vår vågmästarroll, vi ökar våra mandat i riksdagen, vi ser att vi kommer få ett oerhört inflytande över vad som händer de närmsta åren. Det kan ingen ta ifrån oss.

Han ställer krav på Ulf Kristersson, när större delen av rösterna är räknade är de rödgröna större än Allianspartierna. Samtidigt ser Sverigedemokraterna ut att få 17,7 procent, vilket ger 63 mandat i riksdagen.

– Just nu är den så kallade Alliansen i den mån den existerar – mindre än de rödgröna. Det betyder att Ulf Kristersson som lovat att han ska byta regering i kväll, nu är det upp till bevis. Hur tänker du byta regering, väljer du Löfven eller Åkesson, säger Jimmie Åkesson.

”Tänker skaffa oss inflytande på riktigt”
– Vi har gjort allt vi har kunnat, jag har ingenting mer att ge. Jag vet vilka fantastiska insatser, uppoffringar, slit som ni gett det här partiet och vår sak och vår rörelse. Vi har ingenting mer att ge, men Sverigevänner – vi är inte nöjda. Vi ser att vi är det här valets vinnare men nu går vi in i en ny mandatperiod och tänker skaffa oss inflytande över svensk politik på riktigt.

Läs mer

Ekot

Följ oss på Facebook och håll dig uppkopplad!

Facebook kommentarer
اذهب الى اعلى الصفحة

Klicka här för att återgå till huvudsidan

Dela detta:

Du kanske gillar även...

اترك رد

%d مدونون معجبون بهذه: