Breivik inte nöjd – Nu hotar han

Sveriges Nyheter: Massmördaren och terroristen Anders Behring Breivik tycker att fängelset har gått ner sig och är inte så nöjd med sin situation. Så han har skrivit ett öppet brev där han klagar på försämrande förhållande i Skien-fängelset där han sitter, skriver norska Nettavisen.

I brevet hotar han med hungerstrejk och skriver att han kommer att hungerstrejka till döds om inte det blir en förbättring.

هل تستعد لرحلة أو سوف تسافر لأي مكان بالعالم .. سجل هنا لتحصل على تخفيضات بالفنادق تصل ل90 % اضغط هنا

– Jag kan inte ta mer, skriver han.

Det var den andra september som det blev lite förändringar i fängelset, enligt Breivik.

Han är missnöjd med att han bara får använda en av två isoleringsceller, som han har tillgång till, i 23 av 24 timmar av dygnet. Detta ska i sin tur påverka hans studier – och han har tvingats hoppa av sin utbildning.

– Studierna som var möjliga för mig i hela 13 dagar – före justiteministern satte stopp för dem, var det enda jag hade.

Dessutom har han inte det lika lätt att prata med fängelsets anställda då han bara kan prata genom en liten lucka.

Brevet har skickats ut till bland annat nyhetsredaktioner, fängelsedirektören och justitieministern Anders Anundsen. Men Anundsen vill inte kommentera Breiviks kritik.

– Det är svårt för mig att kommentera fängelseförhållanden för enskilda fångar. För övrigt har jag inte läst brevet, säger han till Nettavisen.

Nu ska Breivik tillsammans med sin advokat vidta åtgärder, då Breivik tycker att det här är ett brott mot de mänskliga rättigheterna.

Nyheter24

Facebook kommentarer

هل لديك عقار أو شقة أو فيلا خالية في أي مكان بالعالم .. سجل من هنا لتعرضه لحجوزات المسافرين باليوم او الاسبوع او الشهر وأحصل على أكبر مقابل مالي .. سجل عقارك هنا .اذهب الى اعلى الصفحة

Klicka här för att återgå till huvudsidan

Dela detta:

Du kanske gillar även...

اترك رد

error: Content is protected !!
%d مدونون معجبون بهذه: