Det är därför SDU inte kommer att bilda ett nytt parti

3576019_2048_1152
Sveriges Nyheter: För ett par veckor sedan klippte Sverigedemokraterna banden med sitt ungdomsförbund SDU, efter att SDU:s stämma valt Jessica Ohlson till ny ordförande. Sedan dess har debatten om förbundets framtid gått het, och SD har gått och sagt att de kommer bilda ett nytt förbund som också kommer att heta SDU.

Odemokratiskt, tyckte gamla SDU, och diskussioner och spekulationer om att bilda ett nytt politiskt parti började smyga omkring. Men nu menar SDU:s ordförande Jessica Ohlson att man inte kommer att bilda ett nytt parti.

هل تستعد لرحلة أو سوف تسافر لأي مكان بالعالم .. سجل هنا لتحصل على تخفيضات بالفنادق تصل ل90 % اضغط هنا

– Det är ingenting vi har några planer på just nu. I dagsläget är vi ett ungdomsförbund, men vad som händer på ett par års sikt är svårare att säga, säger Jessica Ohlson till Nyheter24.

I helgen hade SDU förbundsstyrelsemöte, och enligt Jessica Ohlson blev det inga större diskussioner om att bilda nytt parti.

– Alla var överens om att vi skulle fortsätta som ett ungdomsförbund. Det är en liten del av partitoppen som inte vill ha med oss att göra, men nästan alla ute i landet vill ju ha kvar oss som ungdomsförbund.

En av konsekvenserna av att Sverigedemokraterna nu bildar nytt ungdomsförbund har varit att SD krävt att de som ansluter sig till det nya SDU måste säga upp medlemskapet i nuvarande SDU, och att de som inte gör det kan bli uteslutna ur Sverigedemokraterna. Men enligt Jessica Ohlson har det inte varit något medlemstapp i SDU, snarare tvärtom.

– Det är bara fem medlemmar som begärt utträde, men samtidigt har vi fått 55 nya medlemmar. Så än så länge har vi tjänat på det, säger Jessica Ohlson.

Nyheter24

Facebook kommentarer

اذهب الى اعلى الصفحة

Klicka här för att återgå till huvudsidan

Dela detta:

Du kanske gillar även...

اترك رد

error: Content is protected !!
%d مدونون معجبون بهذه: